PDL cere, Guvernul spune că nu poate: Boc nu vrea să deschidă robinetul măririlor de salarii şi pensii

Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a ţinut ca, la începutul şedinţei de guvern, să susţină o declaraţie în faţa jurnaliştilor prin care să clarifice problema creşterii salariilor şi pensiilor. Declaraţiile lui Boc au venit în contextul în care liderii coaliţiei de guvernământ au decis să îl mandateze pe premier să negociere majorările cu Fondul Monetar Internaţional.

"Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste, dar aceasta nu înseamnă că nu va respecta angajamentele anunţate încă din luna decembrie, dacă există condiţii", a spus Boc, amintind că Executivul a stabilit încă de la sfârşitul anului trecut că salariile din sectorul public şi pensiile vor fi majorate prudent în cursul acestui an, în cazul în care condiţiile economice vor permite.

"Stabilitatea şi susţinerea creşterii economice sunt condiţii pentru a putea discuta de uşoare recuperări a salariilor şi indexări de pensii. Nimeni să nu se aştepte de la Guvern la măsuri populiste care să destabilizeze ţara", a spus Boc.

Premierul a cerut miniştrilor "să rămână în această linie de comunicare prudentă".

Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE DISCUŢIILE PRIVIND CREŞTERILE DE PENSII ŞI SALARII AICI:

Premierul Boc a fost mandatat să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor

FMI: "Salariul minim poate creşte". Ponta: "Majorarea are efectul sutei lui Ceauşescu"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările