Patriciu:Trecerea la impozitarea progresivă ar fi o catastrofă

Omul de afaceri Dinu Patriciu nu este de acord cu impozitarea progresivă şi consideră că aceasta este o măsură catastrofală care ar descuraja investiţiile străine în ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Trecerea la impozitarea progersivă ar fi o catastrofă care ne-ar duce cu o generaţie înapoi. Am fi singura ţară din estul Europei care s-a întors la impozitarea progresivă. Dacă cumva se va renunţa la cota unică ne putem aştepta ca investiţiile străine să ne părăsească total", a declarat, aseară, Dinu Patriciu, la Realitatea TV.

Omul de afaceri a susţinut reducerea TVA la 15%, deoarece acesta este nivelul recomandat de Comisia Europeană în mometul venirii crizei. Un alt argument a fost că nu puteam avea un nivel de taxare mai mare decât al vecinilor. "Nu puteam avea o cotă unică mai mare decât vecinii noştri cu care suntem în competiţie pentru investiţii. Dacă astăzi vrem să menţinem un nivel al investiţiilor străine, trebuie să ajungem la un nivel cel mult egal cu cel al vecinilor dacă nu cumva chiar mai scăzut. Dacă se micşorează cota unică, veniturile le buget vor fi mai mari".

Verdictul lui Dinu Patriciu a fost că pentru anul 2011 TVA trebuie să scadă pentru a permite ieşirea economiei din criză.

 Omul de afaceri a avut şi recomandări pentru moneda în care îşi păstrează populaţia economiile. "Moneda de referinţă pentru economia românească depinde mai mult de dolar decât de euro în care avem nişte exporturi modeste. Recomanadera este să nu ţineţi economiile în lei în niciun caz, nici în euro care este ţinut în viaţă prin declaraţii trimfaliste ale clasei politice europene. Astăzi Europa de abia intră într-o a doua fază a crizei, anii 2010 şi 2011 ar putea să fie anii unor crize profunde", a declarat Patriciu.

"Leul este artifical ţinut, ţinut întrun culoar strâmt de variaţie de către BNR. Nu are vreo legătură cu economia reală", a comentat Dinu Patriciu legat de cursul leu-euro.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările