Parlamentul va modifica noua lege a pensiilor, după ce CCR a declarat-o parţial neconstituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Budăi, ministrul Muncii
Marius Budăi, ministrul Muncii

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat, luni, că noua lege a pensiilor va fi modificată „în termenul cel mai scurt“, prin Parlament, după ce Curtea Constituţională a explicat ce articole sunt neconstituţionale şi ce clarificări trebuie aduse.

„Acum s-a publicat, am citit şi eu rapid. Noi respectăm deciziile CCR şi în termenul cel mai scurt le vom pune în aplicare, prin Parlament. Am discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi cu siguranţă vom pune în aplicare această decizie a CCR, care de fapt nu este o decizie de a spune că toată legea este neconstituţională. Printre cele 183 de articole, la 3 alineate s-au solicitat clarificări şicu siguranţă le vom pune în aplicare”, a declarat Marius Budăi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Curtea Constituţională a României (CCR) arată în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţionale două articole din Legea pensiilor că legiuitorul trebuia să fie mai riguros atunci când a stabilit cine sunt contribuabilii la sistemul public de pensii şi cine plăteşte contribuţia de asigurări sociale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite