Vlad Stoica este noul şef al ANCOM. USR acuză o înţelegere între PSD şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANCOM

Vlad Stoica, fostul şef de Cancelarie al lui Victor Ponta, este noul şef al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a decis plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE Vlad Stoica, propunerea PSD, a fost votat în funcţia de preşedinte al ANCOM.

El a primit 283 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”.

Vlad Stoica a fost propunerea PSD pentru şefia ANCOM, în locul lui Sorin Grindeanu. 

Manuela Catrina a primit 12 voturi „pentru” şi 307 „împotrivă”, Ion Smeeianu a primit un vot „pentru” şi 318 „împotrivă”, iar Mircea Valentin Rozolea a primit 23 de voturi „pentru” şi 296 „împotrivă”.

Deputatul USR Cătălin Drulă acuză că a existat o înţelegere între PSD şi PNL pentru susţinerea lui Vlad Stoica.

„S-a încheiat telenovela ANCOM. Fostul şef de cancelarie a lui Ponta a fost numit de Parlament cu voturile PSD şi PNL. Da - şi cu voturile şi suţinerea PNL şi a premierului Orban. Cele două partide au avut o înţelegere între ele. De altfel, PNL nu a avut niciun candidat şi nu a luat cuvântul la dezbateri, iar matematica votului e clară”, a scris Drulă, pe Facebook.

La dezbaterile din plen, Cătălin Drulă a declarat că „această numire pe repede-înainte nu are niciun sens în acest moment, în contextul în care ne aflăm”. „Avem doi oameni profesionişti pe funcţiile de vicepreşedinte, au zeci de ani vechime în instituţie. Noi de la USR vom vota singurul candaidat care a reuşit să njungă la plen şi nu e PSD, pe omul care are experineţă în domeniul privat, a lucrat la o companie mare de telecom şi are un CV solid”, spunea el. 


Patru candidaturi au fost avizate de comisiile IT&C din Parlament, potrivit HotNews.

Este vorba de Vlad Stoica (fostul şef de Cancelarie al lui Victor Ponta), Manuela Catrina (fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor), Ion Smeeianu (fost director general al Poştei Române şi fost preşedinte al Autorităţii de reglementare în comunicaţii) şi Mircea Valentin Rozolea (Engagement Lead Media and IoT la Ericsson - de 9 ani şi 4 luni, iar în trecut angajat al RCS&RDS - project manager - conform profilului său de LinkedIn).

Plenul reunit a luat act joi de demisia lui Sorin Grindeanu de la şefia ANCOM şi a vacantat funcţia de preşedinte al Autorităţii. Grindeanu a fost ales prim-vicepreşedinte al PSD la Congresul partidului din 22 august.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite