ANAT despre Fondul de Garantare din turism: Industria e iritată că nu se mai înfiinţează odată

ANAT despre Fondul de Garantare din turism: Industria e iritată că nu se mai înfiinţează odată

Agenţiile de turism sunt deranjate de întârzierea înfiinţării Fondului de garantare. Alin Burcea, primvicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), a declarat pentru News.ro că guvernului ar trebui să-i pese de acest proiect important în turism şi că până acum nu s-a ajuns la nicio concluzie, în urma discuţiilor cu ministerul de resort.

Comisia Europeană a transmis României un aviz motivat, pentru neîndeplinirea unor obligaţii în domeniul transparenţei fiscale | comisia europeana

Comisia Europeană a transmis României un aviz motivat, pentru neîndeplinirea
unor obligaţii în domeniul transparenţei fiscale

Comisia Europeană a decis să trimită joi României un aviz motivat, pentru faptul că ţara noastră nu a comunicat transpunerea noilor măsuri privind schimbul automat obligatoriu de informaţii în domeniul fiscal, în ceea ce priveşte accesul autorităţilor fiscale ale statelor membre la informaţii privind combaterea spălării banilor.

FMI recomandă României o politică fiscală mai strictă, pentru că economia prezintă semne de supraîncălzire. Finanţele văd partea plină a paharului | fmi

FMI recomandă României o politică fiscală mai strictă, pentru că economia prezintă semne de supraîncălzire. Finanţele văd partea plină a paharului

Economia României prezintă semne de supraîncălzire, iar traiectoria politicii fiscale poate duce la creşterea volatilităţii, ceea ce ar afecta capacitatea ţării de a face faţă şocurilor externe şi ar încetini procesul de convergenţă, subliniază Fondul Monetar Internaţional (FMI), care recomandă ţării noastre o politică fiscală mai strict. Ministerul Finanţelor, însă, se bucură că Fondul şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere economică.

Britanicii nu găsesc români pe care să îi angajeze la cules de căpşuni: Obişnuiam să avem cozi în faţa biroului din Bucureşti. Acum sunt o mână de oameni

Britanicii nu găsesc români pe care să îi angajeze la cules de căpşuni: Obişnuiam să avem cozi în faţa biroului din Bucureşti. Acum sunt o mână de oameni

Între 30 şi 40 de români stăteau înainte la coadă, într-o zi, pentru a merge să lucreze în Marea Britanie, iar acum abia dacă mai vin o mână de oameni, se plâng companiile de recrutare, arată BBC, într-un reportaj despre problemele cu care se confruntă britanicii pentru a aduce muncitori la cules de căpşuni.

Legea privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere este neconstituţională, a decis CCR

Legea privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere este neconstituţională, a decis CCR

Înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere este neconstituţională, a decis miercuri Curtea Constituţională, care a analizat o sesizare a şefului statului privind legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 55/2016 de reorganizare a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. şi înfiinţare a Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere S.A.

Iohannis sesizează din nou la CCR legea care îl scoate din numirea şefului ANCOM. Parlamentarii s-au folosit de reexaminare pentru noi modificări | klaus iohannis

Iohannis sesizează din nou la CCR legea care îl scoate din numirea şefului ANCOM. Parlamentarii s-au folosit de reexaminare pentru noi modificări

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat miercuri, pentru a doua oară, Curtea Constituţională cu privire la proiectul care îl scoate din procedura de numire a conducerii Autorităţii de Comunicaţii (ANCOM). El reclamă că, după reexaminare, în loc ca legea să fie reparată, a suferit chiar şi mai multe modificări. Potrivit acestora, şeful ANCOM va putea fi demis numai dacă votează astfel toţi deputaţii şi senatorii.

Este clar că avem o problemă atunci când domnia legii şi interesul naţional nu mai contează dacă cineva care vrea să facă afaceri în ţara asta trebuie să ajungă la marele jupân în birou pentru a-l face să înţeleagă rostul unei investiţii de zeci de miliarde de euro.

acum 9 ore · comentarii (3)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 3 zile · comentarii (1)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 4 zile · comentarii (8)

Punctul de start al lui N. Barr atunci când vorbeşte despre statul bunăstării (welfare state), este cum putem maximiza utilitatea umană, luând în calcul gusturile lor, tehnologia actuală şi resursele limitate. În acest scop, sunt economii de prim rang şi economii de rang secund (second-best).

acum 4 zile · comentarii (3)

Proiectul de lege privind operaţiunile de producţie la mare adâncime a gazelor din Marea Neagră este departe de a fi lămurit. La ultima şedinţă a Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, actul normativ a suferit două modificări esenţiale. Schimbările aduse fac ca România să rişte să-şi alunge investitorii şi să dea cu piciorul unui proiect care ar aduce la buget zeci de miliarde de euro.

acum 5 zile · comentarii (5)

Cadrul fiscal de care depind producătorii din Marea Neagră să îşi fundamenteze decizia de investiţie este sub un mare semn de incertitudine. Negocierile dintre statul român şi cei de la Exxon, Black Sea Oil&Gas, Romgaz, LukOil şi OMV Petrom privind reglementările Legii Offshore au ajuns într-un impas. Cum s-a întâmplat acest lucru şi de ce este important ca părţile să lămurească toate aceste aspecte până la 30 iunie?

acum 13 zile · comentarii (4)

În loc să stimuleze investiţiile şi să urmărească eficienţa sistemului energetic, ANRE pregăteşte o pomană electorală înainte de alegerile din 2019. Reducerea ratei rentabilităţii pentru distribuitorii de gaze naturale şi de energie electrică va avea ca efect scăderea preţului la consumatorul final. Problema este că vom plăti mai puţini bani pentru un produs mai ieftin şi la fel de prost, dacă nu chiar mai prost.

acum 20 zile · comentarii (5)

Au intrat sau n-au intrat banii în timpul guvernului tehnocrat? În urma lansării raportului SAR pe anul 2018 şi a popularizării tabelului de mai jos de către fostul PM Dacian Cioloş, s-a redeschis subiectul „Guvernului 0“ şi a grelei moşteniri a guvernului tehnocrat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, blocajele administrative şi, în general, gestionarea acestui sector. Să clarificăm.

acum 24 zile · comentarii (55)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 25 zile · comentarii (18)

Parlamentarii Puterii pregătesc o nouă schemă atrăgătoare pentru marii actori de pe piaţa energiei electrice produsă din surse regenerabile. Ultima schemă, însă, a avut darul de a le încărca clienţilor finali preţul facturii şi de a-i ajuta pe producători şi furnizori să obţină profituri nesperate în România, într-o ţară săracă, unde în multe zone avem aceeaşi infrastructură de pe vremea comunismului.

acum 26 zile · comentarii (11)

În data de 15 mai 2018 a avut loc în Senat, dezbaterea amendamentelor pe legea gazelor, ocazie cu care s-a propus eliminarea Ministerului Energiei ca instituţie care exercita calitatea de concedent pentru serviciul public de distribuţie a gazelor naturale şi numirea în calitate de autoritate concedentă a autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ teritoriale, asocieri ale acestora sau a Consiliului Judeţean.

acum 28 zile · comentarii (1)

Comisarul european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska, a criticat statele europene, printre care şi România, care n-au impus obligativitatea de a retrage de pe piaţă automobilele poluante implicate în scandalul Dieselgate. Viitorul Uniunii Europene este unul al economiei verzi, unde serviciile oferite de companii mari, precum Uber sau Airbnb, vor înlocui, treptat, afacerile clasice.

acum 29 zile · comentarii (3)

Suntem într-un moment de cumpănă fiscală în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii. Desigur, trebuie să analizăm cu maximă atenţie tot ceea este prezent în spaţiul public zilele acestea şi să avem puterea necesară de a distinge între mesajele care contează cu adevărat; folosesc persoana întâi plural nu din raţiuni empatice, ci pentru simplul fapt că sunt în aceeaşi situaţie ca majoritatea românilor contributori la Pilonul II de pensii.

acum 30 zile · comentarii (8)

Eficienţa energetică ar fi trebuit să fie un proiect asumat la nivel naţional care să ducă la o îmbunătăţire a calităţii vieţii românilor. În realitate, organismele statului fac mult prea puţin în această direcţie iar o armată de funcţionari publici trăieşte bine-mersi fără să-i întrebe nimeni, nimic.

luna trecuta · comentarii (11)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

luna trecuta · comentarii (2)