Privatizare

Privatizare

Trei oferte pentru Aris-Arad Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) a primit trei oferte pentru privatizarea societatii comerciale Aris Arad, din partea a

Strategia #wageledgrowth trebuie să continue (chiar dacă cu o viteză mai mică) până se va reduce la un nivel rezonabil diferenţialul de venituri dintre România şi ţările dezvoltate. În continuare strategia #wageledgrowth trebuie combinată cu strategia #investmentledgrowth, adică un Big Push Investiţional din toate sursele de finanţare posibile: buget, fonduri europene, Investiţii străine directe, împrumuturi şi Parteneriate Public Privat.

acum 3 zile · comentarii (2)

Votul Parlamentului European de marţi care a stabilit o ţintă colectivă pentru anul 2030, la nivelul UE, de 32% pentru eficienţă energetică şi pentru energia regenerabilă, înseamnă, la prima vedere, un pas important în direcţia decarbonizării economiilor UE şi a respectării concluziilor din Acordul de la Paris.

acum 4 zile · comentarii (5)

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, va efectua săptămâna viitoare, pe 21 noiembrie, o vizită la Bucureşti, alături de liderii grupurilor politice europarlamentare pentru a lucra, împreună cu autorităţile din România, la pregătirea lucrărilor necesare a fi realizate cu o lună înainte de preluarea şefiei Consiliului UE.

acum 5 zile · comentarii (3)

Guvernarea PSD-ALDE-UDMR a smucit România de pe traseul european, i-a scos centura de siguranţă şi a blocat-o pe banda de urgenţă a UE. În acest timp, Bulgaria face paşi din ce în ce mai apăsaţi spre nucleul dur al Uniunii Europene şi obţine victorii de etapă importante.

acum 6 zile · comentarii (12)

România, Belgia şi Italia sunt singurele ţari din Uniunea Europeană unde ecartul dintre cheltuieli şi venituri se va mări într-o perioadă în care ritmul de creştere economică atât la nivelul zonei euro, cât şi la nivelul întregii Uniuni începe să încetinească.

acum 11 zile · comentarii (1)

Scandalul Dieselgate a lăsat urme adânci în industria auto, a şubrezit încrederea consumatorilor în marii producători de maşini şi a pus în pericol vieţile oamenilor. În plus, perspectiva ca Europa de Est să ajungă cimitirul maşinilor poluante este iminentă dacă tranziţia de la motoarele diesel la cele electrice nu va avea sprijinul nu numai al industriei auto, ci al tuturor guvernelor statelor membre!

acum 11 zile · comentarii (2)

Sistemul energetic în continuă schimbare generează întrebări critice multor state producătoare de petrol şi gaze din lume. În România, nu Legea Offshore a tulburat perspectivele ţării noastre pentru a deveni un actor semnificativ pe piaţa regională de gaze naturale, ci marii negociatori politici care au generat un climat volatil, neprielnic investiţiilor.

acum 14 zile · comentarii (5)

Securitatea energetică la nivelul anului 2018 are câţiva paşi importanţi înainte şi în direcţii diferite faţă de anii trecuţi. Acest lucru vine din evoluţii noi pe scena internaţională şi europeană. Dar mai ales în Europa Centrală şi de Est.

acum 28 zile · comentarii (26)

Rezultatele Eurobarometrului arată că 46% din românii care locuiesc în Regiunea Sud mai cred că e un lucru bun că România e în Uniunea Europeană. Proiecte precum Strategia Dunării ar fi trebuit să aducă prosperitate în oraşele din această zonă, dar implicarea insuficientă a autorităţilor a accentuat sentimentul că nimic nu s-a schimbat pentru aceşti oameni de când ţara noastră a aderat la UE.

acum 28 zile · comentarii (3)

Un citat ce-i aparţine lui James Joyce, celebrul autor născut după Marea Foamete Irlandeză, spune aşa: „Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu”. Dacă ar fi să construim un proiect de ţară în jurul acestei reflecţii cu o puternică încărcătură emoţională, cu siguranţă gândul trebuie să ne zboare la cum vor face faţă societatea şi economia noastră pentru a absorbi corespunzător a patra revoluţie tehnologică.

luna trecuta · comentarii (11)

O finanţare europeană de 150 de milioane de euro pentru construcţia a trei spitale regionale stă în suspans după ce costul total pentru construcţia celor trei unităţi sanitare a crescut de la 300 de milioane de euro la 1,1 miliarde de euro!

luna trecuta · comentarii (8)

Ţările din Europa Centrală şi de Est riscă să fie capturate energetic de gazoductul Nord Stream 2. Cu toate că acest proiect are oarecare argumente economice, Germania alege să pună la grea încercare securitatea energetică şi principiile de solidaritate şi de încredere propuse de uniunea energetică.

luna trecuta · comentarii (11)

Luările de poziţie pe marginea Legii Offshore seamănă cu mişcările browniene care apar atunci când se ciocnesc particulele de praf cu moleculele de gaz. Ce a rezultat în urma dezbaterilor din Parlament, pe marginea acestei legi? Haos şi luări de poziţie spontane, cu totul abrupte şi neaşteptate.

acum 2 luni · comentarii (31)

La 1 octombrie 2018 intră în vigoare un Nou Cod de Reţea de transport gaze, care aduce modificări importante la nivel de principii faţă de ultimele variante de Cod, putând să facă în sfârşit aplicabilă această normă şi să contribuie la asigurarea funcţionării unei pieţe liberalizate.

acum 2 luni · comentarii (0)

Politicienii de la noi se mândresc că România nu depinde de gazul rusesc la fel de mult ca ţările vecine uitând să amintească modul cum au patronat dezindustrializarea accelerată din ultimii 15-20 de ani a economiei noastre. Dacă visăm să fim un pilon care să asigure securitatea energetică din regiune, atunci, trebuie să reparăm principalul motor al economiei noastre: industria! O ţară săracă nu poate să ofere garanţii de stabilitate nimănui.

acum 2 luni · comentarii (9)
Postari Recente