Privatizare

Privatizare

Celhart Braila va trece in proprietatea unui consortiu romanesc Luni, 12 august, la sediul APAPS din Bucuresti, a avut loc o noua runda de negocieri pentru vanzarea-cumpararea pachetului majoritar de

Asigurari

Asigurari

Piata ramane sub 1% din PIB Industria asigurarilor, exprimata prin volumul de prime brute incasate, nu a reusit nici in 2001 sa atinga pragul "psihologic" de 1% din PIB, realizand doar un usor salt

Instituţiile monetare fiduciare (bazate pe un sistem de credinţe şi perpetuare infinită) cum ar fi băncile centrale independente, ţintele monetare şi inflaţioniste, consiliile de rate de schimb valutar, aranjamentele fixe de schimb valutar cum a fost standardul aurului, sistemul monetar european (EMS) sau unitatea monetară europeană (EMU) şi dolarizarea sunt create de un

acum 3 zile · comentarii (1)

Pe măsură ce ne apropiem de toamnă şi se tot întârzie reorganizarea ELCEN-ului şi RADET, cu atât primarul Gabriela Firea îşi periclitează şansele de a putea veni, în faţa bucureştenilor, cu reformarea unui serviciu vital pentru Capitală. Soluţia găsită ieri pare mai degrabă un panaceu şi nu atacă problemele sistemice ale reţelei de producţie şi de furnizare a energiei termică şi a apei calde pentru bucureşteni.

acum 3 zile · comentarii (5)

Acest articol argumentează că European Monetary System (EMS) este o unealtă bună pentru ţările predispuse la inflaţie. Mai mult, EMS aduce o posibilă credibilitate sporită în faţa celor ce iau decizii. Raţionamentul pentru a ceda suveranitatea este credibilitatea băncii centrale europene la inflaţie redusă.

acum 10 zile · comentarii (1)

Scenariul falimentului ELCEN şi RADET pare că devine din ce în ce mai palpabil după ultimele decizii luate de ANAF şi de administratorul judiciar al RADET. Asistăm la un concurs de împrejurări tipic pentru modul în care statul român înţelege să se îngrijească de companiile strategice pe care le are în ogradă.

acum 10 zile · comentarii (3)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 12 zile · comentarii (26)

Retrimiterea Legii Offshore pentru reexaminare la Parlament ne developă pentru Klaus Iohannis o imagine de preşedinte-jucător, transformând exploatarea gazelor din Marea Neagră în cel mai discutat subiect pentru această toamnă şi într-o posibilă platformă de idei pentru alegerile prezidenţiale.

acum 13 zile · comentarii (22)

INTERVIU / Christina Verchere a acordat primul interviu din postura de CEO al OMV Petrom ziarului „Adevărul“ şi a explicat în detaliu de ce Legea Offshore votată de Parlament în luna iunie îi împiedică pe producători să ia decizia finală de a investi în gazele din Marea Neagra.

acum 17 zile · comentarii (9)

În raportul de guvernare la şase luni prezentat de doamna premier Dăncilă, aceasta face o scamatorie ieftină şi prezintă o situaţie a „sumelor primite de la UE“ în care „uită“ să menţioneze banii intraţi în România din bugetul european 2007-2013, dând astfel o falsă impresie de evoluţie când, de fapt, situaţia fondurilor europene este catastrofală sub această guvernare.

acum 25 zile · comentarii (8)

Se spune că omul serios îşi face vara sanie şi iarna car. Bucureştiul duce lipsă, însă, de oameni responsabili, iar asta se vede cel mai bine atunci când este vorba despre restructurarea ELCEN şi RADET.

acum 26 zile · comentarii (10)

Buletinul Preţul Gazelor Naturale în România, publicat la 1 iulie 2018, de către Asociaţia Energia Inteligentă, scotea în evidenţă faptul că preţul gazelor naturale pe piaţa românească urmează să crească cu cca. 15,6% în trimestrul IV 2018, faţă de trimestrul IV 2017.

luna trecuta · comentarii (3)

Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de achiziţie a gazului din producţia internă la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.

luna trecuta · comentarii (26)

Restructurarea ELCEN, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din România, ar trebui să însemne o garanţie fermă pentru bucureşteni că nu vor mai ajunge vreodată în situaţia în care, înainte să înceapă iarna, să se întrebe dacă vor mai fi sau nu probleme cu vestitul agent termic.

luna trecuta · comentarii (3)

Nord Stream 2 toarnă gaz peste relaţiile transatlantice. Însă, atunci când Donald Trump a atacat Germania la summitul NATO pentru că se lasă cucerită energetic de Rusia, un buton de panică ar fi trebuit să se declanşeze la Bucureşti. În caz că nu ştiam, soarta gazoductului de care depinde tot traseul de alimentare cu gaze naturale al Europei de Est se va tranşa în timpul preşedinţiei României în fruntea Consiliului UE.

luna trecuta · comentarii (40)

Deşi am trecut de mijlocul celui de-al cincilea an al actualei perioade de programare, România nu a reuşit sa absoarbă decât aproximativ 13% din alocarea sa financiară (+6% pre-finanţare plătită automat). Dacă excludem fondurile alocate Programului Naţional de Dezvoltare Rurală prin Politica agricolă comună, absorbţia reală a fondurilor structurale şi de investiţii coboară la 5,8%, una din cele mai mici din Europa.

luna trecuta · comentarii (3)

Luni am asistat la o posibilă redefinire a ecuaţiei de putere din România. Pe de-o parte, dezbaterile pe Legea Offshore au arătat că singurul care are forţă de decizie şi capacitatea politică de a implementa proiecte în România este Liviu Dragnea. Pe de altă parte, modul în care şi unele companii s-au poziţionat şi au încurajat abordările unu la unu, în spatele uşilor închise, i-au întărit poziţia şefului PSD.

luna trecuta · comentarii (33)

Discuţiile finale pe Legea Offshore au fost împinse ca la fotbal, în reprizele de prelungire. Dar parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE, supervizaţi din umbră de Liviu Dragnea, se găsesc într-o situaţie extrem de complicată.

luna trecuta · comentarii (25)
Postari Recente