Cîţu anunţă comisie de anchetă pentru rectificarea bugetară. Vizaţi: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici

Cîţu anunţă comisie de anchetă pentru rectificarea bugetară. Vizaţi: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici

Liberalul Florin Cîţu a anunţat miecuri că a strâns semnăturile necesare pentru constituirea unei comisii de anchetă împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru rectificarea bugetară de anul trecut şi din acest an, considerând că cei doi au prezentat informaţii false în spaţiul public.

Hossu: Pactul PSD pentru bunăstare e ipocrit şi populist. Nu îi ajută pe toţi românii

Hossu: Pactul PSD pentru bunăstare e ipocrit şi populist. Nu îi ajută pe toţi românii

“Pactul pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD: un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetăţeni şi ignoră probleme fundamentale, precum reformarea sistemului de impozitare şi modificarea legislaţiei muncii şi a dialogului social. Sunt doar elemente de susţinere a unui program electoral fără susţinere financiară”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa.

Sondaj INSCOP. O treime dintre români ar vrea ca statul să plătească subvenţii pentru consumul energiei

Sondaj INSCOP. O treime dintre români ar vrea ca statul să plătească subvenţii pentru consumul energiei

35,4% dintre românii participanţi la un sondaj realizat de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) şi Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS) consideră că statul ar trebui să plătească subvenţii pentru consumul de energie, indiferent de veniturile românilor.

BCR a lansat o aplicaţie pentru credite ipotecare

BCR a lansat o aplicaţie pentru credite ipotecare

Banca Comercială Română (BCR) a lansay, miercuri, o aplicaţie digitală dedicată creditelor ipotecare. Potrivit organizatorilor, aplicaţia intitulată „Casa Mea” reprezintă prima soluţie digitală din România, dedicată creditelor ipotecare, platforma fiind dezvoltată de BCR în parteneriat cu compania de tehnologie şi inovaţie Qualitance.

Green Deal-ul pe care preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen l-a anunţat ca prim proiect pentru primele sale 100 de zile trebuie să găsească răspunsul adecvat la reducerea emisiilor de carbon fără a provoca hazarde economice. Din păcate, calitatea discursului ecologist de la Bruxelles riscă să intre în antiteză cu nevoia economiei şi a societăţii europene de a avea acces la surse de energie sigure şi la preţuri accesibile.

acum 4 zile · comentarii (14)

Cel mai mare furt de date din Balcani s-a lăsat şi cu cea mai mare sancţiune financiară din zona balcanică, fiind totodată cea mai mare amendă primită de o autoritate publică din Uniunea Europeană, pentru neasigurarea protecţiei corespunzătoare a datelor personale.

acum 7 zile · comentarii (0)

Această toamnă aduce cu sine o discuţie extrem de spinoasă la Bruxelles. Care investiţii din sectorul energetic vor avea, în viitor, dreptul să primească finanţare din fonduri europene sau de la unele din principalele instituţii financiare internaţionale? Mai precis, vom mai putea finanţa din bani UE activităţi în sectorul nuclear, care pentru România este vital?

acum 8 zile · comentarii (4)

În anii ’70 - ’80, motivată de paradigma Războiului Rece, perioada de glorie a sectorului energetic românesc s-a concentrat în jurul producţiei de cărbune, de petrol, de gaze şi a petrochimiei. Succesul acelor ani s-a datorat unei sincronizări între cercetare, educaţie, proiectare si producţie, potrivită pentru acea vreme.

acum 10 zile · comentarii (13)

Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal din Bulgaria a anuţat pe data de 28 august 2019, aplicarea unei amenzi în valoare de un milion de leva (aproximativ 511.300 euro) către Banka DSK pentru „dezvăluirea ilegală“ a datelor cu caracter personal ale clienţilor săi.

acum 22 zile · comentarii (0)

Economia SUA rămâne cea mai influentă în spaţiul global, cu o pondere de cca.20% din PIB-ul mondial; dolarul deţine mai bine de 60% din mijlocirea tranzacţiilor cu bunuri şi servicii în lume. Ai zice că este un dezechilibru flagrant, dar explicaţia rezidă, inter alia, în volumul tranzacţiilor financiare în raport cu cele comerciale şi încrederea în dolar (mă refer la USD) ca monedă de rezervă.

acum 23 zile · comentarii (3)

Uniunea Energetică Europeană proclamată în urmă cu 6 ani, începe să prindă contur prin noile Regulamente Europene, care vin să schimbe paradigma pe piaţa de energie. Consiliul European doreşte să nu mai lase la nivelul statelor membre să-şi stabilească regulile de piaţă în domeniul energie electrică şi gaze, aceasta pe fondul "eşecurilor" înregistrate în unele ţări europene (voite sau involuntare) de către statele membre.

acum 29 zile · comentarii (7)

Guvernul doreşte să introducă o nouă acciză pentru băuturile răcoritoare. Băuturile al căror conţinut de zaharuri este între 5-8 g zaharuri/100 ml vor avea o acciză de 0,8 lei/litru, iar cele al căror conţinut de zaharuri depăşeşte 8 g zaharuri/100 ml, acciza va fi de 1 leu/litru.

luna trecuta · comentarii (6)

Unul dintre cele mai aşteptate momente de industria de petrol şi gaze din România are loc în cel mai nefericit context de piaţă. După o pauză de zece ani, ANRM scoate la licitaţie 28 de perimetre petrolifere pentru a le concesiona în vederea exploatării. Rezultatul noii runde devine, însă, critic. Dacă va înregistra un eşec, România trebuie să-şi facă temele într-un scenariu în care va depinde din ce în ce mai mult de gazul rusesc.

acum 2 luni · comentarii (10)

Istoria nu este, şi nici nu are cum să fie, o ştiinţă exactă. Izvoarele scrise, mărturiile, descoperirile arheologice sau documentele oficiale ale unor timpuri de mult apuse ne oferă indicii despre ceea ce s-a petrecut într-o anumită perioadă doar în măsura în care acestea sunt interpretate de om.

acum 2 luni · comentarii (15)

Aflat în plină campanie pentru diverse funcţii politice în partid, ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunţat că ia în calcul introducerea unei noi taxe pentru firmele mici, o sumă fixă, stabilită anual de către stat, pe care să o plătească circa 1,1 milioane de firme. Un soi de impozit forfetar, gândit de data aceasta de Teodorovici.

acum 3 luni · comentarii (5)

Ieşirea din scena politică a lui Liviu Dragnea a creat o stare de aşteptare în jurul Guvernului României. Partenerii externi cred că Executivul Dăncilă are, acum, pârghiile de a îndrepta o parte din măsurile legislative adoptate de PSD-ALDE în numele ideologiei care a îndepărtat România de parcursul european. Deblocarea negocierilor privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră din perimetrul Neptun Deep este unul din subiecte.

acum 3 luni · comentarii (48)

Sistemul de reguli a fost propus şi implementat pentru a asigura sănătatea finanţelor publice în Uniunea Europeană, pentru a asigura un mecanism automat de stabilizare la nivel macroeconomic. Regulile fiscale sunt încălcate grav, 12 ţări din UE sunt în procedură de deviere semnificativă în 2019. În 2020 lucrurile se complică. Reforma este din ce în ce mai necesară.

acum 3 luni · comentarii (6)
Postari Recente