Oros: Îmi cer scuze că am închis pieţele. PSD nu şi-a cerut scuze când a închis Piaţa Victoriei cu jandarmi şi gaze VIDEO

Oros: Îmi cer scuze că am închis pieţele. PSD nu şi-a cerut scuze când a închis Piaţa Victoriei cu jandarmi şi gaze VIDEO

Întrebat miercuri dacă s-a calculat impactul pierderilor suferite de agricultori odată cu închiderea pieţelor, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi-a cerut scuze pentru luarea acestei măsuri, nepierzând ocazia de a aminti că PSD nu şi-a cerut scuze când a „închis Piaţa Victoriei cu jandarmi şi gaze”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 "Îmi cer scuze pentru neplăcerile create pentru această perioadă scurtă celor care până acum făceau comerţ în spaţii închise. Dar nu-mi aduc aminte să fi văzut vreun lider PSD să-şi ceară scuze pentru modul în care au încercat să închidă Piaţa Victoriei în 10 august 2018, cu jandarmi, gaze şi bocanci în cap", a mai spus Oros. 
 
Conform Hotărârii nr. 52 a CNSU din 5 noiembrie 2020, începând din 9 noiembrie a fost suspendată activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor.
 

 

 

 
Ministrul a amintit că, în aprilie, a cerut explicit ca pieţele să rămână deschise, întrucât situaţia epidemiologică permitea acest lucru, în timp ce unii primari PSD au închis pieţele doar pentru a sabota măsurile Guvernului.
 
"Majoritatea populaţiei a înţeles că aceste măsuri nepopulare sunt necesare. Dacă nu erau necesare, iar noi nu ne gândeam în primul rând la sănătatea populaţiei, făceam nişte populisme tip PSD şi nu luam acest măsuri. Măsurile sunt trecătoare şi îşi vor arăta efectul pozitiv", a mai spus ministrul de resort.
 
Potrivit acestuia, doar 20% dintre pieţe sunt în spaţiu închis, iar majoritatea primarilor au găsit soluţii pentru ca acestea să continue să funcţioneze. În acelaşi timp, 80% sunt în spaţii deschise şi semi-deschise şi pot continua activitatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările