Ordonanţa 114 rămâne în coadă de peşte. Teodorovici spune că poate fi modificată, fără a divulga şi cum

Ordonanţa 114 rămâne în coadă de peşte. Teodorovici spune că poate fi modificată, fără a divulga şi cum

Luat cu asalt de jurnalişti interesaţi de forma pe care ar putea-o lua Ordonanţa 114, cea care impun e suprataxarea băncilor şi a companiilor din energie şi telecomunicaţii, ministrul Finanţelor a evitat să răspundă în mod concret, afirmând doar că „orice lege poate fi modificată”.

„BNR ne-a pus la dispoziţie un studiu de impact. Eu zic că cei care au încredere vor vedea că măsurile sunt cele corecte. Discuţii au avut loc şi vor avea loc. Credinţa mea este că aceste lucruri se vor aşeza.
Legat de ROBOR se vor purta discuţii din nou în Comitetul de Supraveghere Macroprudenţială, cel mai probabil în 18 februarie.
 
Să vedem dacă modul de calcul de astăzi al ROBOR este cel mai bun, cel mai corect”, a spus Teodorovici.
 
Joi seară premierul Viorica Dăncilă a declarat că vineri se va discuta, pe lângă proiectul de buget, şi despre modificarea Ordonanţei 114.
 
„Un guvern trebuie să dea dovadă de flexibilitate şi să vadă ce funcţionează şi ce nu funcţionează şi nu trebuie să mergem pe ideea că totdeauna avem dreptate. Poate au fost elemente în care ar trebui să luăm o altă decizie. Nu pot să vă spun ce vom proroga şi ce nu, dar pot să vă spun că vom avea o discuţie foarte detaliată pe fiecare aspect şi ceea ce credem că nu funcţionează şi sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluţie pentru ele“, a afirmat Viorica Dăncilă, la Antena 3.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: