Orban pune tunurile pe pensionarii de 40 de ani, cu pensii umflate: Şefimea şi-a tras pensii nesimţite. Ne-am trezit cu pensii de 15.000-20.000 lei, o sfidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban critică „pensiile nesimţite”
Orban critică „pensiile nesimţite”

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că va Guvernul va corecta „inegalităţi” precum existenţa pensionarilor de 40 de ani şi creşterea artificială a pensiei, prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor.

„Cumva ar trebui, doamna ministru (al Muncii, n.r.) şi domnul ministru de Interne, domnul ministru al Apărării, să ne uităm un pic şi la vârsta de pensionare şi de asemenea să vedem cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor, pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât este plafonul acum, şi anume salariul brut. Aici trebuie să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundă, inclusiv pentru cadrele militari, pentru jandarmi. Şefimea şi-a tras pensii nesimţite profitând de portiţele lăsate în actul normativ”, a declarat Orban, marţi, în şedinţa de Guvern.

Premierul a precizat că aşa „ne-am trezit cu pensii de 15.000-20.000 (lei, n.r.), care sunt chiar o sfidare la adresa omului care a muncit o viaţă şi care la finalul unei cariere de 35-40 de ani are o pensie cât de cât rezonabilă”.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat că ministerul este pregătit să avanseze câteva idei pe masă.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat recent cazurile de pensionări la 40 de ani. „Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieşi la pensie la vârsta asta”, a afirmat preşedintele, în luna decembrie.

Citeşte şi:

Comisarul-şef pensionat la 41 de ani, în timp ce era anchetat penal: „Starea de sănătate nu-mi mai permitea să rămân în Poliţie“

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite