Orban: PSD a făcut un grafic de creştere a salariilor pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut pe un mileniu VIDEO

Orban: PSD a făcut un grafic de creştere a salariilor pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut pe un mileniu VIDEO

Ludovic Orban Inquam Photos / George Calin

Legea salarizării prevede un grafic de creştere pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut-o pentru un mileniu”, a declarat vineri premierul Ludovic Orban în faţa membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, exprimându-şi mirarea faţă de „stilul ăsta în care PSD inventează pomeni”

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele declaraţii ale premierului:
 
 
Din păcate încă, populismul sufocă România. Cuvântul „a da” este mai des folosit decât „a iniţia”, „a risca”. Încercăm să refacem capacita\tea administrativă a instituţiilor, care am fost grav afectată.
 
În ceea ce priveşte bugetul, noi trebuia să spunem adevărul, nu să minţim ca ei.sunt o mulţime de şmecherii. Realitatea e simplă din punctul nostru de vedere. Au rostogolit de la an la an plăţile pe care trebuiau să le facă. Vorbeam de rambursarea de TVA. Sigur că unii o primeau foarte repede, alţii aşteptau 5-6 luni. Cum  să nu plăteşti la timp rambursarea de TVA.
 
Viteza cu care trebuie să se ia decizii în administraţie trebuie să crească foarte mult. Nu poţi aştepta nu ştiu cât pentru un certificat de urbanism 9 luni. Mai ales pentru investiţii. 
Practic, pe orice procedură legată de realizarea unei afaceri, în condiţiile legale, toate procedurile trebuie derulate rapid, astfel încât să se elimine orice barieră birocratică din calea afacerilor.
 
Despre OUG 114
 
Sunt foarte multe lucruri care impietează afacerile. Ne vom angaja răspundere pentru abrogarea sau modificarea  OUG 114 pentru că prin Parlament nu puteam să o facem, astfel încât să nu punem piedici mediului de afaceri.
 
Avem situaţii extrem de critice, care trebuue rezolvate în aproape fiecare domeniu. Avem taxa de claw back care ajunge la 30% şi care alungă investitorii şi pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Stilul asta în care se inventează plăţi, pomeni...
 
Legea salarizării prevede un grafic de creştere pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut-o pentru un mileniu... am văzut spor de condiţii deosebite, 15% din salariul brut. Cum adică procent din salariu brut, pentru că şi eu care câştig 4000 lei sunt la fel de expus la radiaţiile antenelor ca şi cel care câştigă 12.000 lei. 

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/2755487741156796/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: