Orban: Există o lege a pensiilor în vigoare, intenţionăm să o respectăm. Avem deficit de peste două miliarde la bugetul de pensii

Orban: Există o lege a pensiilor în vigoare, intenţionăm să o respectăm. Avem deficit de peste două miliarde la bugetul de pensii

Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că există o situaţie îngrijorătoare cu privire la bugetul de pensii, unde există un deficit de peste două miliarde lei, însă Guvernul liberal va respecta legea pensiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există o lege a pensiilor care este în vigoare pe care intenţionăm să o respectăm”, a afirmat Orban.

În schimb, el s-a declarat foarte îngrijorat cu privire la fondul de pensii. „Din discuţiile cu ministrul de Finanţe, în loc de excedent la fondul de pensii, aşa cum a prezentat Guvernul PSD la legea bugetului de stat, un excedent de 2,4 miliarde lei, astăzi ne confruntăm cu un deficit la fondul de pensii, deficit de peste 2 miliarde lei”, a afirmat Orban.

Premierul a precizat că trebuie ca noul Guvern să analizeze foarte serios de ce faţă de obiectivele de colectare există nerealizare majoră în ceea ce priveşte colectarea contribuţiei de pensii.

Întrebat dacă România îşi permite o majorare de 40% a punctului de pensie, anul viitor, Orban a răspuns că în condiţiile unei creşteri economice solide este această posibilitate de creştere a punctului de pensie, dar Guvernul realizează în prezent un studiu de impact pe diferite scenarii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările