Orban: Autostrăzile Comarnic- Braşov şi Sibiu-Piteşti pot fi realizate în cinci ani, dacă rămâne PNL la guvernare

Orban: Autostrăzile Comarnic- Braşov şi Sibiu-Piteşti pot fi realizate în cinci ani, dacă rămâne PNL la guvernare

Foto Adevărul

Autostrăzile Comarnic- Braşov şi Sibiu-Piteşti pot fi realizate în cinci ani, dacă rămâne PNL la guvernare, prima putând fi realizată cu bani de la buget, pentru cealaltă urmând să fie cerute fonduri europene, a declarat premierul Ludovic Orban, într-un interviu acordat Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de Hotnews dacă autostrada Comarnic-Braşov va fi realizată în cinci ani, Ludovic Orban a răspuns „Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil şi pentru Sibiu-Piteşti".
 
În ceea ce priveşte Sibiu-Piteşti, premierul susţine că a fost un "fakenews că CE opreşte finanţarea pentru tronsoanele autostrăzii Sibiu- Pitesti. E o minciună gogonată”.
 
„Până la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie în privinţa autostrăziiComarnic- Braşov. Cred că trebuie făcută pe finanţare din buget, nu pe PPP. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate şi pornită licitaţia şi finanţată din buget. Asta e soluţia mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1.
 
Dacă mă întrebaţi pe mine care este punctul meu de vedere eu cred că nu are rost să ne complicăm într-un PPP, acolo trebuie să-l facem pe buget. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate, că studiul de fezabilitate e un pic mai vechi, revizuirea nu înseamnă, după părerea mea, schimbarea soluţiei tehnice, ceea ce înseamnă o durată mai scurtă de revizuire a studiului de fezabilitate şi să dăm drumul la licitaţie şi să finanţăm din buget. Asta este decizia mea, care e cea mai simplă, controlezi cel mai bine toţi paşii procedurali”, a spus Orban.
 
Cât priveşte autostrada Tg Mureş-Iaşi, Orban a susţinut că el a fost primul ministru al Transporturilor care a vorbit despre acest proiect, în 2007. 
 
„Eu sunt cel care am vorbit despre acest proiect şi care am demarat procedura de licitaţie pentru realizarea studiului de prefezabilitate. Este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă.
 
Pe Tg.Mureş- Vitrău există un contract pentru studiu de fezabilitate, vom licita ca să realizăm contracte pentru revizuirea studiului de fezabilitate. De asemenea vom depune cerere de finanţare a studiului de fezabilitate contractului pe care-l avem din fonduri europene”, a mai spus Orban.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: