Olguţa Vasilescu: Guvernul va dubla subvenţiile pentru angajatorii care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social

Olguţa Vasilescu: Guvernul va dubla subvenţiile pentru angajatorii care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat marţi seară că Guvernul va adopta o Ordonanţă de urgenţă cu ajutorul căreia se va diminua considerabil şomajul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit mijnistrului, Guvernul va dubla subvenţiile pentru angajatori, în contextul crizei de forţă de muncă cu care se confruntă România.
 
"Ne-am gândit să-i sprijinim pe toţi cei din mediul de afaceri care vor să facă angajări în perioada următoare. În acest sens, statul va plăti suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social pentru fiecare dintre aceste persoane. pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcţie de categoria din care viitor angajaţi fac parte. Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenţi de orice formă de învăţământ", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
 
"Strategia Ministerului Muncii nu mai este de a sprijini pe cei care au capacitatea de muncă dar nu vor să o facă", a precizat Vasilescu.
 
 
 
citeste totul despre: