OFICIAL Ion Ghizdeanu a fost demis de la şefia Comisiei de Prognoză. Cine îi va lua locul

OFICIAL Ion Ghizdeanu a fost demis de la şefia Comisiei de Prognoză. Cine îi va lua locul

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), a fost demis oficial din funcţie, potrivi unei decizii publicate noi noapte în Monitorul Oficial.

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că-l va demite pe Ion Ghizdeanu. „Ştiţi bancul acela: îl întreabă un lider politic cât este creşterea economică, răspunsul - cât doriţi dumneavoastră. M-a deranjat că au semnat contracte pe FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii n.r), după ştiinţa mea chiar în perioada procedurii de învestire a Guvernului, o chestiune pe care, vă spun sincer, nu pot să o accept şi probabil în cursul zilei de azi (miercuri, n.r.) voi semna demiterea domniei sale şi vom numi pe altcineva”, a declarat miercuri Orban, la o conferinţă la Ministerul Finanţelor Publice.

Drept urmare, joi a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcţie a lui Ion Ghizdeanu.

Până la numirea unui nou şef, instituţia va fi condusă de Bianca Diana Mihăiţă, director al Direcţiei de programare economică.

Ion Ghizdeanu era preşedinte la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză din martie 2005.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: