Obiectivul lui Gerea: privatizarea Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Gerea a fost ales în unanimitate, ieri, de conducerea PNL, ca succesor al lui Varujan Vosganian la Ministerul Economiei

Fost lider al deputaţilor PNL, Andrei Gerea (foto) este un apropiat al lui Crin Antonescu şi al vicepremierului Daniel Chiţoiu. „Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreat. Pentru noi este unul dintre cele mai importante ministere, atât prin prisma programului de guvernare, cât şi a propriului nostru program“, a fost explicaţia lui Crin Antonescu.

Proaspătul ministeriabil a venit cu gânduri măreţe şi a anunţat deja prioritatea mandatului său la Ministerul Economiei: privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. „Este o sarcină care mă onorează, dar nu este de natură să mă cocoşeze. Venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc ca la o prioritate la privatizarea Oltchim“, a spus Gerea, la Parlament şi a adăugat că ministrul dinaintea sa, Varujan Vosganian, „a făcut o treabă foarte bună“. La rândul lui, Vosganian l-a complimentat pe Gerea într-un text publicat pe blogul personal.

„Mă bucur de această propunere, votată în unanimitate de biroul PNL, ca Andrei Gerea să preia portofoliul Economiei. Trebuie să vă spun că Andrei Gerea a fost, ca deputat de Argeş (acolo unde e Arpechim), unul dintre susţinătorii tenace ai unei soluţii integrate pentru combinatul Oltchim. Ceea ce îi doresc acum, când procedura de privatizare se apropie de sfârşit“, a scris Vosganian.

Agenda ministeriabilului PNL se suprapune, de altfel, planului pus la punct de administratorul judiciar al combinatului, Gheorghe Piperea. „Reorganizarea Oltchim este nu numai utilă, dar şi necesară. Ca să se vadă şi mai clar că Oltchim nu se îndreaptă către faliment – cel puţin, nu în intenţiile consorţiului de administratori judiciari format din Rominsolv şi BDO – este bine de amintit că suntem la 10 luni de la deschiderea insolvenţei, că Oltchim funcţionează încă, având chiar un mic profit operaţional în iulie, iar datoriile curente la stat sunt achitate la timp şi întocmai, ceea ce nu se întâmplă cu multe societăţi aflate în insolvenţă“, a declarat Piperea pentru „Ziarul Financiar“.

LIBERAL CU STATE VECHI
Andrei Gerea are 45 de ani şi a absolvit, în 1997, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică din cadrul ASE. Şi-a început activitatea profesională în 1987, lucrând ca electronist, iar după absolvirea facultăţii a lucrat în domeniul bancar. Gerea are o vechime de 23 de ani în PNL şi se află la al treilea mandat în Parlamentul României. Până la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru, a fost vicepreşedintele Comisiei speciale pentru Roşia Montană şi liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. Potrivit declaraţiei sale de avere, Gerea are un apartament şi o casă în judeţul Argeş, un cont de 10.000 de euro şi datorii de 176.100 de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite