O petiţie de respingere a accizei suplimentare la carburanţi este semnată şi de preşedintele Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri dimineaţă, într-un cort amplasat pe stradă, în zona Eroilor din Bucureşti, petiţia iniţiată de Partidul Mişcarea Populară împotriva accizei suplimentare de 7 eurocenţi la carburanţi, măsură ce ar urma să între în vigoare începând cu data de 1 aprilie. Sâmbătă, PMP va organiza un miting împotriva măsurii fiscale.

"La miting nu o să particip, dar le-am promis că semnez şi eu petiţia. Consider taxa asta inutilă, bugetul de stat nu avea nevoie de banii ăştia. Sunt bani pentru baronii locali", a spus Traian Băsescu.

“Victor Ponta nu renunţă la idee”

"Am vorbit cu Victor Ponta, dar nu renunţă la idee. Ce am reuşit - să o amânăm trei luni. Dar acum nu mai pot, nu mai am bugetul în mână, l-am promulgat. În locul premierului aş încerca o amânare pornind de la veniturile la buget din primele două luni. Praful se alege prin creşterea de preţuri şi prin inflaţie şi de majorarea salariului minim pe economie", a mai spus preşedintele.

Preşedintele nu participă la niciun miting

Întrebat dacă va participa la mitingul de sâmbătă împotriva introducerii accizei sau la cel de duminică - un miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic de la Antena 3 - şeful statului a răspuns: "Nu cred că e chiar rolul preşedintelui, cred că e nepotrivit. Chiar dacă sunt alături de Pleşu, cu certitudine n-am să pot participa la acel miting împotriva salariaţilor de la Antena 3 pentru că s-ar politiza".


Citeşte şi:

Noul program al Guvernului: Lărgirea bazei de impozitare, impozit diferenţiat, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale şi scăderea TVA la 19% dacă este posibil

Lărgirea bazei de impozitare, o cotă redusă de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% şi reducerea CAS cu 5 puncte la angajator în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt prevederile din noul program al Guvernului.

Udrea: Vom organiza un miting în Capitală împotriva accizei la benzină

Ioana Petrescu, „pariul“ lui Ponta de la Finanţe, va da piept cu birocraţia românească: Topul provocărilor din acest an

Numirea tinerei economiste Ioana Petrescu în funcţia de ministru al Finanţelor în cel de-al treilea Cabinet condus de Victor Ponta a surprins pe multă lume luni. Victor Ponta spune însă că este un "pariu" pe care îl face prin numirea unui tehnocrat aşa de tânăr. Profesoara de politici publice care a studiat la Harvard va trebui însă să dea piept cu birocraţia şi realităţile economiei bazându-se doar pe lecţiile învăţate în cărţile de economie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite