O mare companie renunţă să mai construiască o fabrică în România

O mare companie renunţă să mai construiască o fabrică în România

Grupul german Bosch a renunţat la construcţia unei fabrici de maşini de spălat la Simeria, o investiţie care urma să creeze 700 de locuri de muncă, anunţă Ziarul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

BSH Electrocasnice, parte a grupului Bosch România, a plătit 300.000 de euro pentru autorizaţia de construcţie a unei fabrici de spălat în Simeria. Iniţial, compania a amânat o decizie cu privire la data începerii lucrărilor la noua fabrică.

În această lună, însă, autorizaţia de construcţie a expirat, iar compania nu a început lucrările, în aşteptarea unui ajutor de stat solicitat Guvernului.

Acum, compania anunţă că a renunţat la investiţia de 110 milioane de euro.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare”, a spus pentru ZF Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021. Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanţi producători de aparate electrocasnice din lume. Filiala română BSH a fost înfiinţată în 1999 şi comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer.

Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în valoare de 2,1 miliarde lei (452 milioane euro) în România, înregistrând astfel o creştere de 9% în comparaţie cu anul precedent.

Bosch a investit în România apro­ximativ 555 de milioane de lei (aproximativ 120 milioane de euro) în 2018 – în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările