O mare bancă din România dispare din 3 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute bănci comerciale din România îşi încheie activitatea începând de mâine, a informat instituţia bancară, instruindu-şi clienţii asupra posibilităţilor pe care le pot avea de acum încolo.

„Bancpost şi Banca Transilvania devin aceeaşi bancă la finalul anului 2018, aşa încât din 3 ianuarie 2019 te aşteptăm la BT cu Oferte de Bun Venit!", scrie pe pagina de internet a Bancpost.

"Programul BT şi Bancpost, în contextul fuziunii şi al sărbătorilor, are în vedere generarea unui disconfort cât mai mic pentru clienţii celor două bănci, în ciuda activităţilor intense legate de integrare. Pentru o parte din echipa BT, perioada de la finalul anului şi începutul lui 2019 va însemna implicarea directă - în Cluj-Napoca şi în Bucureşti - în realizarea fuziunii, care va avea loc în 31 decembrie a.c. BT va face publice rezultatele finalizării fuziunii în 3 ianuarie 2019, de când activitatea integrată a celor două bănci va continua sub un singur brand, Banca Transilvania", se precizează într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte clienţii Bancpost, aceştia au facilitatea de a folosi cardurile de debit Bancpost inclusiv la bancomatele BT având aceleaşi comisioane la ridicarea de numerar pe care le au la ATM-urile Bancpost

Integrarea Bancpost în Banca Transilvania a fost începuta în aprilie anul trecut. Pe lângă Bancpost, Banca Transilvania a achiziţionat de la Eurobank Group, în aprilie 2018, companiile ERB Leasing şi ERB Retail Services, derulând şi în cazul acestora programe de integrare.

Fuziunea Banca Transilvania - Bancpost a devenit efectivă juridic la 31 decembrie 2018. 

Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o reţea de 147 de sucursale în România şi peste 1 milion de clienţi, fiind una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank în afara Greciei. Prin preluarea acesteia, Banca Transilvania, locul doi în piaţa bancară locală, se apropie semnificativ de prima poziţie în topul băncilor, după active, încă ocupată de Banca Comercială Română.

În aprilie 2018, Banca Transilvania anunţa că va iniţia o ofertă de achiziţionare a participaţiilor minoritare din Bancpost, respectiv 0,85% din numărul total de acţiuni cu drept de vot.

”Preţul oferit pentru o acţiune este de 0,2848 lei (preţul plătit de BT către Eurobank Group), iar oferta de preluare este valabilă în perioada cuprinsă între 25 aprilie şi 29 iunie 2018, pentru orice acţionar Bancpost interesat. Banca Transilvania va informa investorii privind rezultatele ofertei de achiziţionare imediat după finalizarea procedurii”, a informat banca, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta de preluare vizează achiziţionarea a 25.146.694 acţiuni.

Banca Transilvania a anunţat la începutul lunii aprilie că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foştii acţionari.

Pentru ERB Retail Services IFN, Banca Transilvania a plătit 40,42 milioane euro, iar pentru ERB Leasing IFN suma de 6,79 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite