Numărul de focare de pestă porcină se apropie de apogeu

Numărul de focare de pestă porcină se apropie de apogeu

După ce pentru o perioadă autorităţile au reuşit să ţină sub control apariţia de noi focare de pestă porcină africană, boala a reizbucnit şi se apropie de maximul de la începutul anului.

Pesta porcină africană a atins un apogeu în România la data de 11 ianuarie 2019, când existau 1.153 de focare în 303 localităţi din 19 judeţe. De atunci, numărul focarelor a scăzut aproape în mod continuu, cu mici excepţii, de maxim zece focare în plus, în ianuarie şi februarie.

Situaţia s-a schimbat puternic, în iulie 2019, când pentru prima dată în acest an numărul focarelor raportate de ANSVSA a crescut puternic, de la 50 de focare la aproape 200.

De atunci, focarele s-au înmulţit constant. Numai de la începul acestei luni, numărul lor a crescut cu peste 200. Mai precis, în data de 8 august ANSVSA raporta 746 de focare. La cea mai recentă actualizare a situaţiei, din data de 20 august, Autoritatea informa că există 950 de focare de pestă porcină africană, la nivel naţional, care evoluează în 283 de localităţi din 22 de judeţe.

Astfel, numărul de focare de pestă porcină africană de apropie de apogeul de la începutul anului, care ar putea fi depăşit în circa de două săptămâni, în ritmul actual de evoluţie a bolii.

Citeşte şi: Incompetenţa oficialilor a reaprins pesta porcină

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: