Noul şef Renault: Dacia este un miracol şi trebuie să înflorească. Nimeni nu poate face atât de mulţi bani

Noul şef Renault: Dacia este un miracol şi trebuie să înflorească. Nimeni nu poate face atât de mulţi bani

Luca de Meo, noul CEO al Renault

Luca de Meo, care a preluat de la 1 iulie funcţia de CEO al Grupului Renault, consideră că Dacia s-a dovedit a fi un miracol, deoarece nimeni nu ar putea face atât de mulţi bani ca producătorul român, la nivelul actual de piaţă al companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Privită din interior, Dacia arată şi mai mult ca un miracol. Nimeni din industria auto nu poate face atât de mulţi bani la acest nivel al pieţei. Este momentul potrivit pentru Dacia să înflorească ca un brand de sine-stătător”, a declarat Luca de Meo, în discursul ţinut cu ocazia prezentării rezultatelor financiare ale Grupului Renault din prima jumătate a anului.

Şeful suprem al grupului Renault s-a aflat într-o vizită în România, în această săptămână. Aceasta a fost prima călătorie a noului CEO la diviziile grupului din afara Franţei. Oficialul a vizitat atât uzina din Mioveni cât şi Centrul Renault Business Connected din Bucureşti şi Centrul Tehnic de la Titu, acolo unde se află în testele finale viitoarele modele Sandero şi Logan ale mărcii Dacia.

Şi Nicolas Maure, fost director al Automobile Dacia, actual vicepreşedinte senior al grupului francez şi preşedinte al diviziei Eurasia, a lăudat recent compania.  „Lucruri uimitoare au fost realizate pentru a susţine activităţile din toate locaţiile şi pentru a continua proiectele noastre în această perioadă de pandemie. A zecea aniversare a lui Duster, pe care am putut să o sărbătorim împreună la Mioveni, este o dovadă îndrăzneaţă a talentelor angajate în succesul Dacia şi a experienţei noastre puternice în industria auto din România. Mulţumesc tuturor echipelor pentru angajamentul şi pasiunea lor!”, a spus Nicolas Maure, zilele trecute.

Renault a anunţat joi cea mai mare pierdere din istoria companiei, un minus record de 7,3 miliarde de euro în primul semestru, faţă de un profit de 1,5 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările