Nou şef la Tarom. Cine e Mihăiţă Ursu şi de ce a demisionat Cătălin Prunariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tarom foto shutterstock

Compania aeriană Tarom va avea un nou şef, potrivit unor surse apropiate domeniului, acesta fiind numit chiar din rândul membrilor Consiliului de Administraţie al Tarom. Mihaiţă Ursu este membru în CA din 21 septembrie 2021.

Mihăiţă Ursu este inginer geodez şi specialist în vânzări de ţiglă metalică şi a ocupat în perioada iunie 2020 - iunie 2021 funcţia de director general al Tarom, potrivit datelor publicate în CV-ul său.

Din februarie 2020 până în iunie 2020 a fost administrator - membru în CA în cadrul CN Poşta Română, după ce timp de 4 luni (martie - iulie 2020) ocupase funcţia de Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Tarom.

În perioada 1995 – 1998 Mihăiţă Ursu a fost referent în cadrul Administraţiei Domeniului Public sector 4 Bucureşti .

Potrivit propriului CV, Ursu a ocupat în ultimii 15 ani diverse funcţii în domeniul vânzărilor, la firme româneşti şi internaţionale de materiale de construcţii. A terminat liceul în 1994, iar facultatea abia în 2004, devenind inginer geodez.

Prunariu şi-a dat demisia

Ulterior publicării acestui articol, Tarom a anunţat că a luat act de demisia directorului general Cătălin Radu Prunariu „din motive personale”.

„Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de demisia domnului comandant Cătălin Radu Prunariu din funcţia de director general, demersul acestuia fiind din motive personale.

Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională a reuşit să supravieţuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate”, a informat Tarom.

TAROM se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piaţa de transport aerian, atât la nivel naţional, cât şi european, în scopul asigurării profitabilităţii şi a stabilităţii pe

termen lung.

Mihăiţă Ursu, confirmat oficial

„Ţinând cont de complexitatea activităţilor, dar şi pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcţia de Director General pe domnul Mihăiţă URSU, membru CA şi fost Director General al TAROM în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

„TAROM îi mulţumeşte domnului comandant Cătălin Radu PRUNARIU pentru toată activitatea şi eforturile depuse în cadrul companiei în poziţia de Director General”, se arată în informarea Tarom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite