Niculae Bădălău, declaraţii controversate: Hidroelectrica este perla. De ce ţineţi să o listaţi, să o vindeţi? Căpuşaţi-o în continuare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculae Bădălau FOTO Inquam / Octav Ganea
Niculae Bădălau FOTO Inquam / Octav Ganea

Ministrul interimar al Economiei Niculae Bădălău i-a sugerat ministrului propus de PNL pentru a prelua acest portofoliu, Virgil Popescu, să continue să căpuşeze Hidroelectrica, perla sectorului energetic românesc, decât să o listeze şi să o vândă.

„Au reuşit colegii mei să o scoată la lumină. Vreau să vă spun că Hidroelectrica este perla... (sectorului energetic românesc, n.r.). S-a scos din insolvenţă. În momentul ăsta produce o energie curată şi ieftină şi dumneavoastră nu mai vreţi s-o căpuşaţi, vreţi să o vindeţi cu totul, ceea ce mi se pare extrem de ciudat. De ce nu vreţi să vindeţi şi Oltenia sau Hunedoara sau altceva? Pentru ce?”, a întrebat Bădălău, în cadrul audierilor noilor miniştri din comisiile parlamentare reunite.

El a reamintit că acţionariatul la Hidroelectrica este 80% deţinut de statul român şi 20% de Fondul Proprietatea.

„Trebuie să rămână la statul român. De ce ţineţi să o listaţi, să o vindeţi? Căpuşaţi-o în continuare, dacă aveţi clienţi”, a mai spus Niculae Bădălău.

Virgil Popescu, ministrul desemnat pentru acest portofoliu, a explicat ulterior că Niculae Bădălău confundă listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, aşa cum se doreşte la Hidroelectrica, cu vânzarea companiei.

„Hidroelectrica se va regăsi în portofoliul Ministerului Economiei. Nu vrea nimeni să o vândă. Din păcate, domnul ministru Bădălău confundă listarea la bursă cu vânzarea. Va fi listat un pachet de 5-10%, dar acest lucru nu înseamnă vânzarea companiei Hidroelectrica. Înseamnă că Hidroelectrica va avea capitalizare să facă achiziţii, vedeţi că sunt oportunităţi în piaţă, se vinde CEZ, se vinde Enel, de ce să nu facem acest lucru”, a spus Popescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite