Narcis Neaga demisionează de la şefia CNAIR. Premierul Dăncilă îi ceruse luni ministrului Transportului să-l demită

Narcis Neaga demisionează de la şefia CNAIR. Premierul Dăncilă îi ceruse luni ministrului Transportului să-l demită

Foto David Muntean

Directorul General al CNAIR. S.A, Narcis Neaga, a anunţat marţi că a demisionat din funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, demiterea sa.

„Având în vedere importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romaneşti şi faptul că pentru a reuşi să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credinţă şi de colaborarea necondiţionată a tuturor factorilor de decizie din România precum şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu Preşedintele Consiliului de Administraţie, Costin Mihalache, am decis să renunţ la funcţia de Director General al CNAIR S.A.
 
În opinia mea acesta este şi sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect.
 
Bineînţeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziţia socială sau de funcţia pe care o voi ocupa în viitor.
 
Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă aşa cum este normal să existe într-o ţară europeană.
 
Aşa am reuşit să lansez împreună cu ceilalţi colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene.
 
Sper ca şi cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înţeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcţie”, scrie într-un comunicat transmis de CNAIR.

Dăncilă l-a acuzat pe Neaga, în şedinţa de Guvern, de dezinformare
 
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că CNAIR a dezinformat atunci când a anunţat că va fi deschisă integral circulaţia pe autostrada Sibiu-Nădlac şi că vor fi realizaţi 180 de kilometri de autostradă, în acest an.
 
„Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.
 
Premierul a dat drept exemplu Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea IV, care avea documentaţia gata din luna mai a anului 2018, însă „actualul management a anulat-o şi timp de mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiţiei”.
 
Un alt exemplu îl reprezintă secţiunile 3 şi 4 aferente Drumului Expres Craiova-Piteşti, ale căror proceduri de proiectare şi execuţie sunt blocate de cătree CNAIR, deşi documentaţia este definitivată încă din anul 2017, a mai spus Dăncilă.
 
„Aceeaşi conducere a CNAIR şi-a asumat termene total nerealiste în cadrul finalizării proiectelor şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore. Mă refer la deschiderea integral a circulaţiei pe Autostrada Sibiu-Nădlac, precum şi la realizarea a 180 de kilometri de autostradă până la finalul acestui an”, a declarat premierul.
 
Potrivit ei, blocajul şi întârzierile înregistrate în evoluţia proiectelor „arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective foarte importante pentru România”.
 
„Din acest motiv, am cerut demiterea directorului general interimar al CNAIR. Aşa cum am spus, nu mai accept niciun fel de întârziere în implementarea proiectelor de investiţii, nici din partea autorităţilor şi din nici partea constructorilor”, a conchis Dăncilă, care anunţase de luni că i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe Narcis Neaga. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: