Musk aruncă ultima bombă: anunţul că am fondurile pentru delistarea Tesla a meritat amenda de 20 de milioane de dolari

Musk aruncă ultima bombă: anunţul că am fondurile pentru delistarea Tesla a meritat amenda de 20 de milioane de dolari

Excentricul Elon Musk, director executiv al producătorului de maşini electrice Tesla a anunţat că se retrage de pe Twitter timp de câteva zile, la scurt timp după ce a dat un mesaj în care spunea că tweet-ul pentru care a fost amendat cu 20 milioane de dolari „a meritat”, scrie Mediafax.

La finele lunii septembrie Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) l-a acţionat în judecată pe Elon Musk sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii.
 
Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis, prin Twitter, pe 7 august, că a obţinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla şi trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacţii de 420 de dolari pe acţiune, un anunţ care a generat confuzie şi a condus la creşterea valorii firmei pe piaţa bursieră.
Însă, Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare afirmă că Elon Musk de fapt nu obţinuse fondurile necesare.
 
Elon Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare.
 
Vineri, Musk a lansat o serie de tweet-uri care priveau lansarea unui sistem autopilot de navigaţie.
 
Musk a renunţat la serviciul socialmedia, apreciind că "pe Twitter, „like-urile” sunt rare şi critica este brutală. Deci, hardcore. Este minunat”. Un utilizator de Twitter i-a scris: "Ce zici de mesajul care te-a costat 20 de milioane de dolari, câte „like-uri” a strîns?”.
 
Musk a răspuns la tweet cu "a meritat".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările