Moody's reconfirmă ratingul Baa3 al României pentru datoria pe termen lung, însă modifică perspectiva de la pozitivă la stabilă

Moody's reconfirmă ratingul Baa3 al României pentru datoria pe termen lung, însă modifică perspectiva de la pozitivă la stabilă

Agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de BAA3

Agenţia de evaluare financiară Moody's a reconfirmat ratingul Baa3 al României pentru datoria pe termen lung şi perspectiva stabilă acordată de către celelalte agenţii de rating, informează Ministerul Finanţelor Publice.

 Agenţia de rating a menţinut calificativul Baa3 pentru datoria pe termen lung şi cel de P-3 pentru datoria pe termen scurt, modificând însă perspectiva la stabilă, de la pozitivă, similar cu nivelul acordat de către celelalte agenţii de rating — Standard & Poor's, Fitch şi JCRA, potrivit Agerpres.

„Creşterea economică sustenabilă, îmbunătăţirea cadrului instituţional şi continuarea reformelor structurale, precum şi nivelul scăzut al datoriei publice, vor contribui la îmbunătăţirea în viitor a ratingului de ţară”, a afirmat Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice.

În acest an, toate cele patru agenţii de evaluare financiară au reconfirmat ratingurile României. Astfel, decizia Moody's vine la două săptămâni după ce şi agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi monedă locală, cu perspectivă stabilă. Ratingul "BBB minus" este de tip "investment grade" (recomandat pentru investiţii).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: