Mitrea: România are nevoie de suportul european în criza coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a declarat recent că România are nevoie de suportul european în criza coronavirus.

Uniunea Europeană este repetenta pandemiei. Este opinia consultantului politic Miron Mitrea. În Emisiunea “Culisele Puterii”, de la Realitatea Plus, Mitrea a arătat că UE îi lipseşte şi la această oră un plan comun de luptă cu epidemia, un plan european de finanţare a economiilor şi nu există un plan de investiţii în cercetarea medicală.

Locul României este şi trebuie să rămână în Europa, a precizat fostul politician înainte de a spune ca poziţia premierului olandez de a le spune ţărilor grav afectate de criza sa se descurce singure este jignitoare.

“Noi, când am întrat în Uniunea Europeană, noi, cehii, polonezii, italienii am pus piaţa internă la dispoziţie imediat pe baza unui acord de asociere care spunea ce sprijin o să primim în viitor. Este inadmisibilă poziţia exprimată de ţări ca Germania sau Olanda”, a precizat Mitrea.

El se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să fie imediat de partea ţărilor ca Italia, Portugalia, Spania, Franţa, lângă ţările care cer ajutorul, mai ales că şi România are nevoie de ajutorul european în lupta cu coronavirus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite