Mircea Tudosie este noul director general provizoriu al Poştei Române

Mircea Tudosie este noul director general
provizoriu al Poştei Române

Mircea Tudosie este noul director general provizoriu al Companiei Naţionale Poşta Română, a anunţat, vineri, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudosie este şeful Oficiului Poştal Municipiul (OPM) Bucureşti şi el îl înlocuieşte pe Costin Tudor, care a demisionat din funcţie în urmă cu două zile.

„În decursul zilei de astăzi, 8 iunie a.c., a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română S. A. în care s-a hotărât numirea ca director general provizoriu a domnului Mircea Tudosie. Această decizie a fost luată prin votul unanim al membrilor Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română SA”, precizează instituţia într-un comunicat citat de Agerpres.

În data de 6 iunie, Poşta Română a anunţat că directorul general interimar Costin Tudor şi-a înaintat demisia de la conducerea operatorului naţional de servicii poştale. „În doar două luni, am pus bazele unor demersuri concrete pentru ca Poşta Română să intre într-un proces real de modernizare şi dezvoltare şi cred că acest proces trebuie să continue, pentru ca dezideratul de a redeveni o companie credibilă şi respectată să fie atins”, a spus atunci Costin Tudor.

Costin Tudor a fost numit în funcţie în data de 2 aprilie şi el l-a înlocuit pe Ovidiu Ioan Secară. Înaintea lui, funcţia a fost ocupată de Elena Petraşcu, numită în data de 15 februarie 2018.

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, şi nu o instituţie publică, este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

citeste totul despre: