Ministrul Turismului despre miile de câini de pe Litoral: Nu poţi să ai o staţiune civilizată dacă sunt haite de câini printre turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CTNews.ro
FOTO CTNews.ro

Solicitarea proprietarilor de hoteluri şi restaurante de pe litoral de strângere a câinilor vagabonzi din staţiuni este îndreptăţită şi cere ca autorităţile care au atribuţii în acest sens să îşi facă treaba, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

“Este îndreptăţită solicitarea lor şi toate autorităţile care au atribuţii în sensul de a limita apariţia câinilor, eventual chiar elimina apariţia câinilor în spaţiile publice, a câinilor vagabonzi, trebuie să îşi facă treaba obligatoriu. Nu poţi să ai o staţiune civilizată dacă sunt haite de câini lângă tomberoane sau chiar printre turişti”, a spus ministrul Turismului.

El spune a făcut tot ce ţinea de minister ca lucrurile să meargă bine pe litoral, a redus fiscalitatea, dar crede că aceste măsuri fiscale trebuie să se regăsească în confortul turiştilor.

“Este normal să invoci aceste lucruri şi este normal că autorităţile publice locale să îşi facă treaba. Ne dorim o staţiune aici pe malul mării exact ca şi dincolo unde sunt resorturi care pot fi dat exemplu. Trebuie să recuperăm timpul pierdut şi să facem investiţii. Tot ce a ţinut de Ministerul Turismului, am făcut şi mă refer aici pe măsuri fiscale, aveam cea mai mică fiscalitate. Acum aceşti bani trebuie să se regăsească şi în confortul turiştilor pentru că într-adevăr am relaxat aceste măsuri fiscale, dar aşteptăm ca şi condiţiile să se îmbunătăţească astfel încât turiştii să fie mulţumiţi”, a mai afirmat ministrul Turismului.

Cei aproximativ 5.000 de câini vagabonzi ce pot fi frecvent întâlniţi în staţiunile de pe litoralul românesc dau mult de furcă atât turiştilor, cât şi proprietarilor de hoteluri şi restaurante. Aceştia cer Ministerului Finanţelor să permită intrarea în grevă fiscală, în cazul în care câinii nu sunt luaţi de pe litoral.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite