Ministrul Transporturilor: În România există 13 şantiere pentru 169 de kilometri de autostradă. Acum, statul nu mai stă în calea dezvoltatorilor

Ministrul Transporturilor: În România există 13 şantiere pentru 169 de kilometri de autostradă. Acum, statul nu mai stă în calea dezvoltatorilor

Întârzierile în demararea şi chiar finalizarea lucrărilor de autostradă „au fost generate de faptul că, o parte dintre ele, au fost imputate statului”, a spus ministrul Transporturilor, dând asigurări că aceste bariere au fost eliminate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt 13 şantiere, care însumează 169 de kilometri de autostradă. În şase luni, am eliminat toate barierele care stăteau în calea dezvoltatorilor. Este prima dată, în România, când în calea şantierelor deschise, statul nu mai stă cu nimic. Majoritatea întârzierilor au fost generate de faptul că o parte din ele au fost imputate statului. Am simţit că trebuie să fac acest lucru. Am reuşit să elimin aceste bariere”, a spus ministrul, la Antena 3.
 
Despre Autostrada Deva-Lugoj, ministrul Transporturilor a spus că „Este un lot la care se lucrează foarte bine şi este un antreprenor român, care îşi va respecta termenul în privinţa dării în folosinţă”. Ministrul a mai precizat că autostrada trebuie terminată până în anul 2019. 
 
Lucian Şova a mai spus că în cazul lucrărilor care au întârzieri, se vor percepe penalităţi.
 
„Atâta timp pierdut în ultimii ani, nu se poate să nu îşi găsească şi o responsabilitate penală. Nu pot să spun că în ultimele luni la CNAIR lucrurile trenează. (...) Mă bucur de exigenţa preşedintelui Liviu Dragnea, programul de guvernare este sfânt. Ştiu obiectivele asumate şi din această perspectivă, mă bucur de susţinerea totală a preşedintelui Liviu Dragnea”, a spus ministrul. 
 
Despre Autostrada Sebeş-Turda, ministrul spune că va fi gata în vara anului 2019. „Se termină şi această reasfaltare. Prima maşină care va circula pe acest drum, nu va circula pe un drum nou, ci pe segmente reparate. Sebeş-Turda, trei şi patru vor fi deschise săptămâna viitoare. Celelalte loturi, vor fi deschise conform graficului. Dacă îşi menţin acest ritm, vara anului viitor e un termen rezonabil”.
 
Despre Autostrada Sibiu-Piteşti, Lucian Şova a spus că „A fost depus studiul de evaluare adecvată. Am descoperit că în cadrul acestui document ni se recomandă să facem două construcţii. Până la sfârşitul anului vom avea acordul de mediu”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările