Ministrul Muncii: Minerii din Valea Jiului îşi vor încasa salariile în zilele de 25 şi 26 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Raluca Turcan
Foto: Facebook Raluca Turcan

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile restante în trei tranşe, prima dintre ele urmând să aibă loc pe 25 şi 26 februarie, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, luni, după o întâlnire cu reprezentanţii minerilor.

”Vom aloca bani în trei tranşe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajaţii care intră la pensie şi, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre şi de la locul de muncă, precum şi tichetele de masă”, a anunţat ministrul Muncii, precizând că în prima tranşă vor fi acordaţi şi bani pentru plata subvenţiei la căldură, transmite Digi 24.

”Am agreat ca aceste plăţi în trei tranşe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 şi 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante şi o parte din beneficiile restante, cum sunt tichtele de masă şi banii de transport, şi un alt mare avantaj al acestei soluţii este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung”,  a mai spus ministrul.

Raluca Turcan a precizat că o primă măsură a fost elaborarea unei Ordonanţe de Urgenţă, deja publicată în Monitorul Oficial, prin care din fondul de garantare al salariilor pot fi făcute plăţile către Complexul Energetic Hunedoara, aflată în insolvenţă.

Potrivit ministrului Muncii, astăzi va fi aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se vor elabora şi prezenta normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăţilor, rezultată.

Turcan a explicat că sunt 3.000 de oameni care se află în activitatea minieră, plus aproximativ 1.000 de oameni din activitatea de energie, şi cei 70 de mineri blocaţi în mină: „Îmi exprim speranţa ca minerii să înceteze greva să iasă la suprafaţă, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”.

Dimineaţă, premierul Florin Cîţu a declarat că nu i se pare ”normal” protestul minerilor şi că nu va „permite” să se întâmple o nouă mineriadă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite