Ministrul Muncii: Indemnizaţia pentru creşterea copilului care expiră pe perioada stării de urgenţă se prelungeşte automat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru FOTO gov.ro
Violeta Alexandru FOTO gov.ro

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului care expiră pe perioada stării de urgenţă se prelungesc automat până la finalul acesteia, a transmis, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pe contul său de Facebook.

„Prelungim automat plata indemnizaţiei de creştere copil care expiră pe perioada stării de urgenţă, până la finalul acesteia”, se menţionează în postarea ministrului.

Şeful de la Muncă a explicat că prelungirea perioadei de acordare a indemnizaţiei în cazurile când acestea expiră se face automat, iar părinţii nu trebuie să completeze niciun document.

„Părinţii care au acasă copii mici merită să fie liniştiţi. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresaţi pentru că le va înceta plata indemnizaţiei de creştere copil în perioada stării de urgenţă. În acest sens, am făcut toate demersurile ca aceştia să beneficieze de o prelungire automată a plăţii, până la finalul decretului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă. (...) Prelungirea are loc automat, prin efectul legii. Părinţii nu trebuie să depună niciun document, nu trebuie să facă niciun demers!”, a transmis Violeta Alexandru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite