Ministrul Finanţelor are treabă la DNA. Leul şi bursa nu au nicio treabă cu Vâlcov

Ministrul Finanţelor are treabă la DNA. Leul şi bursa nu au nicio treabă cu Vâlcov

Vâlcov ocupa şi un loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), organismul suprem de comandă a instituţiilor de forţă - armată şi serviciile de informaţii FOTO Mediafax

Scandalul de corupţie în care este implicat Darius Vâlcov are efecte zero asupra economiei. Nici cursul, nici bursa, nici obligaţiunile de stat ale României nu ţin cont de problemele cu justiţia ale ministrului Finanţelor. Cât despre aprecierea dolarului, e o cu totul altă poveste, scrie Adevărul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În valul de reţineri şi arestări coordonate de Direcţia Naţională Anticorpţie (DNA), anchetarea ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, poate părea mai puţin importantă, mai ales că detalii de genul că acesta ar fi primit pungi cu bani într-un cimitir poate duce întreaga poveste în zona anecdoticului. Şi totuşi, Darius Vâlcov este demnitarul cu rangul cel mai înalt care a demisionat în urma unor acuzaţii de corupţie, după cum observă Euronews.
 
În administrarea ministerului condus de Vâlcov se află şi bugetul României, care reprezintă 30% din PIB. Totodată, Vâlcov ocupa şi un loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), organismul suprem de comandă a instituţiilor de forţă – armată şi serviciile de informaţii.
 
Chiar şi aşa, demisia ministrului Finanţelor, anchetat pentru o presupusă mită de milioane de dolari şi urmată la scurt timp de reţinerea şefului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, pentru abuz în serviciu, nu a clintit nici măcar cu un milimetru parametrii pieţelor financiare.
 
Citeşte mai multe pe Adevărul Financiar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările