Ministrul Energiei vrea ca Romgaz să finalizeze rapid o investiţie de 25 de milioane de euro într-un depozit de gaze

Ministrul Energiei vrea ca Romgaz să finalizeze rapid o investiţie de 25 de milioane de euro într-un depozit de gaze

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, spune că România îşi va îndeplini până la sfârşitul lunii iulie obligaţia legală privind stocurile de gaze pentru iarna 2014-2015 FOTO David Muntean

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, vrea ca producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş să finalizeze rapid, până la sfârşitul lunii august, o investiţie de 25 de milioane de euro pentru creşterea capaciatăţii de stocare a unui depozit de gaze din Urziceni, judeţul Ialomiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Capacitatea totală actuală a depozitului de la Urziceni este de 250 milioane metri cubi, iar în urma investiţiei va creşte cu cu 40%, la 360 de milioane de metri cubi.
 
„Am venit într-o vizită supriză pentru a vedea cum se lucrează la această investiţie, care trebuie finalizată rapid. Le-am spus constructorilor că pe 1 septembrie voi fi din nou aici. România trebuie să fie mai ambiţioasă în ceea ce priveşte creşterea performanţelor capacităţilor de stocare gaze“, a declarat Nicolescu într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
 
Potrivit lui Nicolescu, România îşi va îndeplini până la sfârşitul lunii iulie obligaţia legală privind stocurile de gaze pentru iarna 2014-2015.
 
Cantitatea totală depozitată de gaze naturale este de 1,6 miliarde metri cubi de gaze naturale, în timp ce obligaţiile legale pentru anul în curs sunt de 1,7 miliarde de metri cubi. România consumă anual 13-14 miliarde metri cubi de gaze, dintre care circa 11 miliarde metri cubi provind din producţia internă.

Mai puteţi citi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările