Ministrul Energiei prezintă imagini cu benzinării care au redus preţul la carburanţi: „Mulţumesc companiilor care s-au conformat voluntar” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat, vineri, imagini cu benzinării care au redus preţul la carburanţi. Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar, spune ministrul pe Facebook.

„Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar şi au aplicat deja prevederile Ordonanţei de Urgenţă cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a preţului la carburanţi”, spune Virgil Popescu. 

Executivul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă privind susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină.

În situaţia în care vor exista creşteri nejustificate a preţurilor la carburanţi, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanţe, acestea vor fi încadrate în categoria de acţiuni speculative.

Ministrul Energiei a afirmat că Ordonanţa intră în vigoare în această noapte. „Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care o aplică”, a mai spus Popescu.

Şi OMV Petrom a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a redus cu 50 de bani preţurile tuturor sortimentelor de benzină şi motorină din staţiile de alimentare Petrom şi OMV din Romania.

Beneficiari sunt clienţii finali, persoane fizice si juridice, care achiziţionează carburanţii pentru consumul propriu. Reducerea a fost introdusa începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioada de trei luni. Pentru un plin de 50 de litri, şoferii vor plăti mai puţin cu 25 de lei.

Astfel, compania se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea preturilor carburanţilor.  


Reducerea va fi afişată pe totemuri, la intrarea în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, şi va fi reflectata pe bonul fiscal. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani.

Citeşte şi: Executivul a aprobat reducerea preţului la carburant cu 50 de bani. Ministrul Energiei: 25 de bani, reducere comercială aplicată voluntar de benzinării

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite