Ministrul Energiei: Nici până acum nu există motivarea instanţei pentru reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica

Ministrul Energiei: Nici până acum nu există motivarea instanţei pentru reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica

Hidroelectrica este cel mai mare producător român de energie electrică

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, este preocupat de absenţa motivării instanţei la două luni de la reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, dar speră ca producătorul de electricitate să iasă din această procedură până la sfârşitul anului.

„Mă preocupă că la două luni de la reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica nu am văzut încă motivarea instanţei (...) Sper ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă până la finele acestui an, dar asta depinde şi de deciziile instanţei“, a afirmat Nicolescu.
 
Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă în în luna februarie, după ce a pierdut o serie de procese cu „băieţii deştepţi“. Anterior, compania s-a mai aflat în insolvenţă în perioada iunie 2012-iunie 2013.
 
Compania este deţinută de stat în proporţie de 80,05% şi de Fondul Proprietatea (19,95%).
 
Nicolescu a adăugat că le-a sugerat administratorilor societăţii de stat să fie mai ambiţioşi pe partea de investiţii. „Am discutat cu administratorii societăţii, iar principala lor preocupare vizează valorificarea unor active neproductive, precum microhidrocentrale încă neretehnologizate, clădiri sau hoteluri“, a spus Nicolescu.
 
Administratorul judiciar al Hidroelectrica este firma Euro Insol, condusă de Remus Borza. Administratorul special al producătorului de energie este Gabriel Dumitraşcu, director în Departamentul pentru Energie.
 
Borza să nu mai ia încă o dată comision
 
Pentru administrarea companiei, Borza cere un bonus de performanţă de 2% din profitul net, dar nu mai mult de 2 milioane de euro plus TVA. „Voi vorbi cu reprezentantul administratorului judiciar şi îi voi spune că nu mi se pare în regulă să primeşti două comisioane pentru acelaşi lucru. Sigur, decizia se ia la masa credală. Am încredere în ce face Remus Borza la Hidroelectrica. Din punct de vedere financiar, Hidroelectrica stă bine“, a mai spus Nicolescu.
 
Mai puteţi savura:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: