Ministrul Energiei nu cunoaşte preţul la carburanţi: N-am carnet, nu alimentez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat joi că nu cunoaşte dacă preţul carburanţilor s-a majorat, deoarece nu are carnet şi nu alimentează, precizând că ministerul pe care îl conduce nu are competenţe în acest domeniu.

„Ministerul Energiei nu are competenţe în acest domeniu, legat de majorarea preţului la carburanţi. Din ce am înţeles eu de la ministrul de Finanţe, în urma unor discuţii cu operatorii privaţi din piaţă, a fost o decizie de a aplica această acciză, în rest, de evoluţia preţurilor şi dacă ele au fost aplicate corect de către operatori sunt alte instituţii ale statului care se pot pronunţa”, a precizat Petcu pentru Agerpres, întrebat cum comentează majorarea preţului la carburanţi.

Întrebat dacă a observat creşteri de preţuri la pompă, el a precizat: „N-am carnet, nu sunt şofer. Sincer, nu alimentez şi nu cunosc preţul”.

Tot joi, preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu a văzut nicio scumpire la carburanţi după reintroducerea accizei.

Guvernul a decis majorarea accizei la carburanţi cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie, urmând ca o creştere similară să aibă loc de la 1 octombrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite