Ministrul Economiei: România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii pentru maşinile electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Năsui FOTO Facebook
Claudiu Năsui FOTO Facebook

Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom, a afirmat joi ministrul Economiei, Claudiu Năsui, menţionând că grafitul este o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii. Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potenţial. În ciuda influenţei negative politice, încă au şansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deţine monopolul pe exploatarea sării din România şi e una dintre puţinele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai graţie acestui monopol. Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom”, a explicat ministrul pe reţeaua de socializare.

Ministrul Economiei a subliniat că, în subteran, „lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne şi cu un impact redus asupra mediului”.

„Problemele sunt când ieşim la suprafaţă. Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajaţi oameni care nu fac nimic, dar care au îngroşat rândurile a ceea ce englezii numesc middle management. Pe scurt, activ de partid, angajat la stat. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie. Nu avem nevoie de armate de directori puşi politic. Rolul companiilor de stat nu e să plătească salarii directorilor. Nu voi tolera vehicule de salarii pentru sinecurişti. Scopul nostru este să închidem toate găurile negre şi să permitem acestor companii să se dezvolte la maximum. Fix asta vom face”, a mai scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a precizat că a numit un nou consiliu de administraţie, în urmă cu câteva luni, compus numai din oameni care şi-au demonstrat competenţele în mediul privat.

„Este extrem de activ şi a reuşit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România. Noul consiliu de administraţie are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom şi de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor. Bani cu care s-ar putea face spitale, grădiniţe, şcoli sau drumuri. Vă reamintesc că nu mai departe de această primăvară am reuşit fix cu ajutorul acestui consiliu să blocăm un tun imobiliar (http://economie.gov.ro/comunicat-de-presa-20)”, a adăugat Claudiu Năsui.

Acesta a subliniat că grafitul este o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite