Ministrul Economiei afirmă că România va produce 150.000 de măşti şi 1000 de combinezoane pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu FOTO gov.ro
Virgil Popescu FOTO gov.ro

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunţat joi că România este gata să înceapă producţia proprie a măştilor de protecţie, lucru care s-a putea întâmpla de săptămâna viitoare. Potrivit ministrului, aceeaşi firmă privată care va produce măştile produce deja în paralel şi câte 1000 de combinezoane pe zi.

Ministrul Economiei Virgil Popescu a transmis joi în timpul şedinţei de Guvern că a vorbit cu „prima companie mare privată” care va începe producţia de măşti. În prezent, această companie produce combinezoane, în jur de 1000 de bucăţi pe zi.

„De săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată prima linie de producţie automată a măştilor, va produce 150.000 de măşti pe zi, adică va ajunge la în jur de 4 milioane de măşti lunar şi din 15 aprilie va produce 500.000 de măşti pe zi FFP2 şi 100.000 de măşti pe zi FFP3. Practic vom ajunge să producem 16-17 milioane de măşti pe zi. Vorbim de măşti acreditate CE, măşti care sunt definite ca şi dispozitive medicale conform standardelor Agenţiei Medicale a Medicamentelor”, a declarat Virgil Popescu.

Tot el a precizat că această companie a întrerupt exporturile, astfel că producţia va fi destinată exclusiv pieţei din România. „Eu sper ca săptămâna viitoare să avem primele 150.000 de măşti pe zi produse în România”, a adăugat ministrul.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite