Ministerul Turismului: Toţi bugetarii vor primi vouchere de vacanţă

Ministerul Turismului: Toţi bugetarii vor primi vouchere de vacanţă

Ministerul Turismului a ţinut să dezmintă informaţiile potrivit cărora în 2018 nu se vor acorda vouchre de vacanţă, precizând că proiectul se află în dezbatere la Senat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot personalul din sectorul public şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar va beneficia de vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, a precizat Ministerul Turismului, precizând că proiectul de lege se află în dezbatere la Senat. 
 
„În textul de lege dezbătut în Senat, se precizează clar, la art. 9 alin. (3) următoarele: În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, a informat Ministerul Turismului.
 
Instituţia a explicat că, potrivit proiectului de lege, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.
 
Instituţiile publice vor stabili unitatea emitentă a voucherelor de vacanţă printr-o procedură de achiziţie publică, aleasă în funcţie de valoarea totală a voucherelor de vacanţă acordate salariaţilor, conform legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice.
 
Fiecare unitate emitentă încheie contracte cu operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizaţi de Ministerul Turismului, care deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate şi care acceptă vouchere de vacanţă ca modalitate de plată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările