Ministerul Finanţelor îi linişteşte pe antreprenori: Fiscul este pregătit de plata defalcată a TVA. Procedura, publicată joi

Ministerul Finanţelor
îi linişteşte pe antreprenori: Fiscul este pregătit de plata defalcată a TVA. Procedura,
publicată joi

Fiscul este pregătit de implementarea plăţii defalcate a TVA şi va face faţă eventualelor problem, a declarat joi Daniel Florin Anghel, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Procedura privind plata va fi publicată joi pe site-ul ANAF.

„ANAF s-a pregătit foarte bine şi nu o să fie probleme în implementarea Ordonanţei 23. Toate problemele care ar putea interveni sunt analizate şi cu siguranţă vom face faţă. De la publicarea acestei ordonanţe, toate structurile teritoriale cu toate structurile profesionale, au fost întâlniri, s-au spus problemele. În condiţiile în care vor fi, cu siguranţă o să le îndreptăm cu ajutorul dumneavoastră, colegilor din minister”, a spus Florin Anghel.

El a fost întrerupt însă de reprezentanţii firmelor prezente la eveniment, care au completat afirmaţia acestuia cu cuvintele: „pe banii noştri”.

Ulterior el a afirmat că dacă vor fi probleme, acestea vor fi îndreptate.

Probleme cu angajaţii şi sistemul IT                 

Anghel a recunoscut însă că există probleme legate de numărul de personal, de pregătirea angajaţilor şi de sistemul IT.

„Noua viziune a conducerii ANAF este una foarte simplă şi clară. Trebuie să facem astfel încât ANAF să răspundă tuturor nevoilor contribuabililor şi nu doar la nivel declarativ. Ştim care sunt problemele şi va trebui să facem tot ceea ce ţine de noi să răspundem în timp util tuturor nevoilor contribuabililor. Problemele legate de numărul de personal, de pregătirea colegilor noştri care, constatăm şi noi de multe ori, ar trebui să se îmbunătăţească şi de sistemul IT. De acest sistem IT vorbim de la înfiinţarea ANAF şi ne mişcăm foarte greu. Este un pariu pe care şi noi l-am asumat că va trebui să se schimbe ceva în sistemul IT, ca această relaţie contribuabil-ANAF să fie foarte simplă. Asta deranjează cel mai mult, şi anume relaţia cu structurile ANAF care, de multe ori, este una proastă şi din vina colegilor şi a sistemelor de care dispunem în momentul acesta. Va trebui să facem ceva foarte rapid”, a mai arătat oficialul ANAF.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: