Ministerul Finanţelor vrea să adune toate prevederile şi modificările Codului Fiscal într-un singur document

Ministerul Finanţelor vrea să adune toate prevederile şi modificările Codului Fiscal într-un singur document

Codul Fiscal s-a modificat de sute de ori în ultimii opt ani şi a dat bătăi de cap antreprenorilor FOTO Adevărul

Ministerul Finanţelor are ca obiectiv în acest an, printre altele, clarificarea legislaţiei, respectiv de a aduna şi structura într-un singur document toate prevederile Codului Fiscal ţinând cont de sutele de modificări aplicate în ultimii opt ani, corelate cu actele normative conexe.

 

"Un obiectiv pentru acest an, poate mai important decât oricare altul, este de a clarifica legislaţia. De opt ani, din 2004, Codul Fiscal s-a modificat de zeci, sute de ori. A încerca să găsim acum ceva în Codul Fiscal reprezintă o muncă titanică. Ne dorim ca în acest an să facem ordine şi să punem cap la cap toate documentele din Cod cu normele, cu ordinele conexe, cu Codul de Procedură Fiscală astfel încât să le avem pe toate legate şi corelate. Sunt foarte multe prevederi care au scăpat în timp la modificările succesive de a fi legate de alte domenii", a declarat miercuri Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, la un seminar pe teme de fiscalitate.  
 
El a dat ca exemple de necorelări complicaţii la TVA care nu-şi găsesc rezolvarea sau implicaţii la impozitul pe venit. Manolescu a precizat că, dacă se doreşte ulterior modificarea cotelor, acest lucru s-ar putea realiza mult mai uşor.
 
"Decizia privind cotele este una şi politică şi economică, dar dacă lucrurile sunt clare, o schimbare de cote ulterior nu creează aşa mari probleme. Nu spun acum că se vor modifica cotele, ci doar că dacă se va simţi această nevoie, cred că e mult mai uşor să fie făcută atunci dacă legislaţia este aşezată", a afirmat Manolescu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: