Ministerul Energiei regretă plecarea Marianei Gheorghe de la şefia Petrom. Toma Petcu: „Ne-am fi dorit să avem un director român”

Ministerul Energiei
regretă plecarea Marianei Gheorghe de la şefia Petrom. Toma Petcu: „Ne-am fi dorit să avem un director român”

Toma Petcu FOTO David Muntean

Ministrul Energiei Toma Petcu susţine că Mariana Gheorghe ar fi trebui să rămână la şefia Petrom, pentru că rezultatele o recomandă, precizând că şi-ar fi dorit ca ea să fie înlocuită tot cu un director român.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi ne-am dori un manager care să înţeleagă rolul OMV Petrom în sistemul energetic naţional şi în economia românească. Ne-am fi dorit să aibă doamna Mariana Gheorghe continuitate, pentru că rezultatele o recomandă de-a lungul timpului şi ne-am fi dorit cu siguranţă, în urma decizie dumneaei de a demisiona, să avem un director român care să cunoască foarte bine activitatea Petrom. Acest lucru nu a fost posibil întrucât Consiliul de Administraţie şi Comitetul de Nominalizări Remuneraţie din cadrul companiei sunt proporţionale în funcţie de numărul de acţiuni”, a precizat ministrul Energiei, potrivit Agerpres.

OMV Petrom a anunţat, în data de 9 ianuarie, că Mariana Gheorghe a renunţat la şefia companiei, funcţie pe care o deţinea de peste 10 ani, urmând să îi ia locul Christina Verchere, actualul preşedinte regional - Asia Pacific al companiei petroliere britanice BP.

Despre această decizie, Mariana Gheorghe a declarat: „După 12 ani extrem de intenşi petrecuţi la OMV Petrom, consider că este momentul să renunţ la această funcţie şi ca Christina Verchere şi o nouă generaţie de lideri să continue construcţia unei companii puternice. Sunt onorată că am fost implicată în transformarea OMV Petrom şi în dezvoltarea potenţialului său de creştere”.

Christina Verchere urmează să preia atribuţiile Marianei Gheorghe cel mai târziu începând cu data de 21 mai 2018.

„În şedinţa de astăzi (9 ianuarie, n.r.), Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcţia de Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom SA. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018. A. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, preciza compania.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările