Mii de joburi disponibile în judeţul Constanţa, cu 53% mai multe faţă de vara trecută. Cât câştigă un lucrător sezonier

Mii de joburi disponibile în judeţul Constanţa, cu 53% mai multe faţă de vara trecută. Cât câştigă un lucrător sezonier

Foto: Călin Gavrilas

De la începutul anului şi până în prezent, numărul ofertelor de muncă active dedicate constănţenilor este într-o continuă creştere, arată datele platformei de recrutare BestJobs, culminând cu ultimele 30 de zile, când au fost publicate peste 3.500 de joburi, cu 53% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre acestea, 88% vizează direct locuitorii oraşului Constanţa.  
 
În prezent, pe platforma BestJobs, 17% dintre joburile disponibile sunt în Vânzări, pentru poziţii de agenţi, consilieri, reprezentanţi sau lucrători comerciali, 11% în Financiar şi Contabilitate şi 5% în Tehnic, dar există şi numeroase anunţuri în HoReCa şi Transporturi. De asemenea, pentru candidaţii din Constanţa există pe platformă oportunităţi de muncă în străinătate, iar candidaţii din domeniul medical sunt cei mai „vânaţi” de angajatorii străini. 
 

Cât câştigă un lucrător sezonier în Constanţa

Influenţa sezonului estival se simte deja în creşterea şi în specificul joburilor de pe BestJobs, care vizează judeţul Constanţa, zonă reprezentativă pentru turismul de vară. Astfel, apar tot mai multe oportunităţi sezoniere, iar salariile pornesc de la 400 euro lunar pentru un lucrător comercial în benzinărie, 600 - 900 euro lunar pentru un consultant turism şi 500 - 700 euro lunar pentru agenţi livratori sau şoferi. 
 
În HoReCa, există numeroase joburi disponibile, precum Ospătar, care poate câştiga între 500 şi 600 euro net pe lună, Agent Turism, cu un salariu între 500 şi 1.000 euro, Cameristă, cu salariu lunar de 800 euro sau Recepţioner hotel, cu câştiguri între 400 şi 500 euro. 
 
„Încă din luna mai, numărul joburilor cu specific sezonier a început să crească pe BestJobs. Este prima vară de la începutul pandemiei în care nu avem restricţii, iar aşteptările sunt ca, în privinţa  turismului, să fie creşteri foarte mari, mai ales că mulţi români vor alege probabil litoralul românesc în defavoarea destinaţiilor străine pentru a-şi proteja bugetul afectat deja de inflaţie”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România. 
 
Printre cele mai bine plătite poziţii disponibile în Constanţa se numără cea de inginer sisteme de securitate, cu un câştig mediu lunar de 1.500-2.000 de euro, specialist automatizări, cu  1.000 - 1.300 euro pe lună şi programator PLC, care poate ajunge şi la un salariu mediu de 3.000 de euro pe lună. 
 
În topul companiilor mari care fac recrutări în Constanţa, PepsiCO deţine locul fruntaş, iar companiile care completează topul sunt Lidl, Unicredit Bank şi Regina Maria. Companiile locale cu cele mai multe oferte de joburi disponibile pe platformă sunt Easy Credit, DP World Constanţa, Triton şi Europack Media.
 

Unde vor candidaţii să se angajeze

Principalul pol de atracţie pentru candidaţi îl reprezintă oraşul Constanţa, unde au fost înregistrate peste 115.000 de aplicări în ultimele 30 de zile, fiind urmat de Mangalia, cu peste 4.800 de aplicări şi Năvodari, cu puţin peste 4.700 de aplicări. 
 
Constănţenii au aplicat pe platforma BestJobs cu precădere la joburi în Vânzări (aproximativ 19.000 de aplicări), Management (peste 5.000 de aplicări), Financiar/Contabilitate (aproximativ 2.800 de aplicări). De menţionat sunt şi domeniile Administrativ / Secretariat (peste 2.300 de aplicări) şi Transport / Distribuţie (aproximativ 1.800 de aplicări). Joburile cu cele mai multe aplicări sunt Consultant Vânzări (peste 1.200 de aplicări), Consilier Vânzări (aproximativ 970 de aplicări), Asistent Vânzări part-time (peste 950 de aplicări) şi Broker imobiliar (aproximativ 600 de aplicări).
 
În prezent, există şi un număr mare de constănţeni care şi-au arătat interesul pentru oportunităţile remote, cele mai multe oferte fiind în Inginerie, IT, Management, Vânzări, Financiar/ Contabilitate. Constănţenii care vor să îşi schimbe domeniul de activitate găsesc pe BestJobs numeroase oportunităţi de reconversie profesională, printre care se numără şi cursurile de specializare puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea forţei de Muncă, precum şi cursuri online în domeniul IT.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările