Metroul din Drumul Taberei. Ministrul Transporturilor a anunţat când va fi pus în circulaţie VIDEO

Metroul din Drumul Taberei. Ministrul Transporturilor a anunţat când va fi pus în circulaţie VIDEO

Foto gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi premierul Ludovic Orban au fost joi pe şantierul din Magistralei M5 pentru a vedea dacă lucrările la secţiunea Râul Doamnei – Eroilor sunt în grafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discuţiile purtate de către oficiali cu antreprenorii implicaţi în acest proiect au reliefat faptul că lucrările se desfăşoară conform graficului de lucru asumat, chiar dacă se mai înregistrează unele sincope ce apar ca urmare a problemelor generate de criza noului coronavirus.
 
Astfel, antreprenorii au dat asigurări că termenele asumate pentru darea în trafic vor fi respectate.
 
”Văd că dialogul permanent cu toţi constructorii ce au şantiere deschise îşi produce efectele pe care le-am urmărit: avem un ritm susţinut de lucru şi în cazul majorităţii şantierelor se vor respecta termenele de finalizare.
 
Când am vorbit în videoconferinţe cu antreprenorii le-am zis că fiecare lucru pe care dânşii şi l-au asumat, îl voi verifica şi personal, la faţa locului.
 
Astăzi văd că ce am discutat cu cei implicaţi în construcţia acestei magistrale de metrou se regăseşte şi la faţa locului, fapt ce mă determină să cred că termenul asumat de constructori, respectiv sfârşitul lunii iunie pentru darea în trafic, va fi respectat.
 
Mă bucur să constat că la acest obiectiv există o mobilizare foarte bună, peste 500 de angajaţi lucrând pe şantierele acestei magistrale de metrou. Am văzut că au fost făcute lucrările necesare pe partea de automatizare, astfel încât în prima parte a lunii mai să fie făcute testele pentru circulaţie.
 
Le-am cerut celor din managementul Metrorex să facă, cu celeritate, toate demersurile legale către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) pentru realizarea recepţiei parţiale.
 
Celor de la Metrorex le-am zis, încă de anul trecut, să fie pregătiţi cu tot ce ţine de dânşii, astfel încât, atunci când lucrurile sunt puse la punct, să dăm în trafic acest important obiectiv de infrastructură. Este un obiectiv de infrastructură aştept de prea mult timp şi care va deveni şi locul de muncă pentru mulţi angajaţi noi ce vor face parte din echipa Metrorex”, a spus ministrul Lucian Bode.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările