Menţinerea ratelor actuale, doar cu acordul clienţilor

Ştiri pe aceeaşi temă

Băncile vor putea păstra ratele la creditele cu dobânzi variabile doar cu acceptul clienţilor, care pot răspunde în termen de 15 zile de la primirea notificării, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC, potrivit Mediafax.

„Potrivit opiniei transmise ARB, băncile pot modifica marja fixă astfel încât să-şi menţină actualele dobânzi, dar numai dacă au acordul clientului", a spus Cerbulescu. Astfel, în cazul în care clientul nu este de acord cu menţinerea ratei, el poate rezilia contractul, fără să plătească vreun comision, sau să dea banca în judecată.

Cerbulescu a precizat că ANPC nu va propune modificarea Ordonanţei 50/2010 privind creditele consumatorilor prin introducerea explicită a opiniilor transmise de autoritate către ARB. Potrivit ordonanţei, băncile sunt obligate să opereze modificarea dobânzilor la credite în derulare prin trecerea la indicii de referinţă.

Băncile ar trebui să modifice până la 20 septembrie aproape toate contractele de credit încheiate cu populaţia pentru a le adapta la noile reglementări.

Clientul poate cere modificarea clauzelor în concordanţă cu noile reglementări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările