Programul de antrenament pentru BAC durează 3 luni, are un cost total de 199 lei pregătire per materie, iar sesiunile de meditaţii online încep pe 15 martie 2021. Cei dornici să se antreneze pentru examen se pot înscrie pe profesorinonline.ro/bac până pe 20 mai 2021.

Formatul programului de antrenament GATA DE BAC a fost dezvoltat ca să asigure un ritm alert de pregătire, permiţându-i în schimb elevului să se bucure de un program flexibil şi de acces de oriunde printr-un dispozitiv conectat la internet. În cadrul acestui program, elevii parcurg 28 de sesiuni de meditaţii online per materie, pe parcursul a 3 luni de pregătire, participând la două sesiuni video pe săptâmână, unul de explicare a materiei şi altul de verificare.

Sesiunile de meditaţii sunt disponibile atât Live cât şi în format înregistrat, astfel că ele pot fi parcurse şi revăzute ulterior. Pentru sesiunile de verificare, elevii au alături o echipă distinctă de profesori îndrumători, disponibili să le răspundă online la orice întrebări sau să le ofere clarificări suplimentare. Într-un ritm alert şi structurat, care cuprinde toată programa de BAC, participanţii la program parcurg în decursul a maxim 3 luni toată materia şi toate tipurile de exerciţii care se dau la fiecare probă de examen, alocând în medie 5 ore pe săptămână studiului şi rezolvării tuturor subiectele din variantele de BAC 2021.

Meditaţiile GATA DE BAC sunt disponibile pentru Matematică (fiecare specializare - M1 / M2 / M3 / M4) şi Limba şi Literatura Română, urmând ca alte materii suplimentare să fie introduse în săptămânile viitoare. Peste 25 de profesori de specialitate din ţară vor participa la formarea şi îndrumarea elevilor pentru examenul de BAC în calitate de profesori antrenori, toţi dascăli cu experienţă dovedită şi în folosirea instrumentelor digitale.

Vom petrece împreună, până aproape de data BAC-ului, 4 ore de pregatire / săptămână. Vom acoperi toata materia din Variantele de Bac. Vei descoperi că matematica nu înseamnă doar formule, definiţii, reguli şi teoreme pe care să le memorezi. Vei putea să îţi sporeşti încrederea în tine. Vei avea mai mult curaj să te exprimi. Îţi vei dezvolta abilităţile de viaţă, povesteşte Florin Teodor Stoica, prof de Mate şi coach în cadrul programul.

Pregătirea online prin platforma GATA DE BAC include şi o serie de şedinţe de Dezvoltare Personală în care elevii sunt ajutaţi să descopere care sunt abilităţile lor forte şi ce direcţii profesionale să exploreze. Atelierele de dezvoltare personală şi orientare profesională sunt susţinute de Armina Sîrbu, arhitectul de învăţare care a dezvoltat programul Profesor în Online.

GATA DE BAC este noua direcţie de sprijinire a învăţământului românesc propusă de Digital Nation, după ce în 2020 organizaţia a ajutat 20% din profesorii din România să se familiarizeze cu instrumentele digitale şi cu predarea online. Echipa din spatele proiectului Profesor în Online şi-a propus acum să îi ajute pe cei care dau bacalaureatul anul acesta să treacă peste examen uşor, cu mai puţine griji, şi să ofere totodată o alternativă accesibilă în pregătirea pentru BAC pentru elevii care nu îşi permit sesiuni de meditaţii clasice sau care nu mai au acces la o astfel de pregătire, în contextul restricţiilor cauzate de pandemie. Totul desfăşurat pe platforme online cu care cei tineri sunt obişnuiţi deja, accesibile şi de pe telefonul mobil. Mai multe detalii pe profesorinonline.ro/bac

___

DIGITAL NATION lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forţei de muncă româneşti.

Eforturile organizaţiei se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) şi DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generaţie de tineri, afaceri şi specialişti calificaţi digital, recunoscuţi pe piaţa economică europeanăBody