Maşini autonome testate pe străzile din România. Care e marele investitor

Maşini autonome testate pe străzile din
România. Care e marele investitor

Bosch discută cu autorităţile pentru a testa maşini autonome pe străzile din România, urmând ca iniţial să implementeze acest sistem într-un centru din Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit HotNews, Bosch se află în discuţii cu autorităţile române, compania intenţionând să obţină aprobarea pentru a începe testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice.

Dennis Raabe, şeful centrului de tehnologie al Bosch din Cluj-Napoca, a declarat că un prim pas ar fi construirea unei piste de testare dedicate, înainte ca autovehiculele să se deplaseze pe străzi.

Dacă aceste teste se vor dovedi de succes, atunci compania va lua măsuri pentru a muta testele pe străzile din Cluj-Napoca.

Potrivit lui Raabe, doi pasageri vor rămâne în interiorul maşinii în orice moment din motive de siguranţă - unul va fi responsabil de comenzile maşinii (volan, pedale) şi va interveni dacă este necesar, în timp ce sarcina celeilalte persoane ar presupune monitorizarea datelor colectate.

Fiecare autoturism va fi echipat cu o serie de camere, plus senzori radar şi ultrasunete. Inginerii vor evalua apoi performanţele lor în condiţii reale şi vor monitoriza modul în care algoritmii implementaţi reacţionează într-o anumită situaţie.

Bosch lucrează din 2011 la sisteme avansate de asistenţă a şoferului, iar din 2013 testează în SUA şi Germania maşini autonome.

Centrul de inginerie din Cluj a fost înfiinţat în 2013 şi extins în 2015. În martie compania a anunţat că va investi 25 de milioane euro în relocarea centrului, cei 400 de angajaţi care lucrează în diverse amplasamente, urmând a fi mutaţi într-o singură clădire.

Bosch planifică o investiţie de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul campusului de software DaVinci, şi va fi finalizată în anul 2019. Clădirea nouă se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătraţi şi va avea şase etaje.

Grupul Bosch are la Cluj o unitate de producţie, un centru de dezvoltare care lucrează şi în domeniul maşinilor autonome, iar la Blaj deţine două unităţi de producţie pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, iar la Timişoara se găseşte un centru de comunicare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările