Masa de prânz a ajuns să coste 25 de lei. Plăţile cu carduri de masă au crescut cu 24% în 2019

Masa de prânz a ajuns să coste 25 de lei. Plăţile cu carduri de masă au crescut cu 24% în 2019

Numărul de tranzacţii cu carduri de masă în restaurante a crescut în prima jumătate a anului cu peste 24%, iar valoarea medie a unui prânz achitat cu carduri de masă Edenred este de 25 de lei, anunţă compania emitentă de carduri preplătite şi tichete de beneficii pentru companii şi salariaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 1.000.000 de angajaţi din România deţin în prezent carduri de masă Edenred, dintr-un total de 1.300.000 de angajaţi care beneficiază la locul de muncă de tichete de masă emise de Edenred.

Criteriile după care utilizatorii cardurilor de masă aleg restaurantele în care vor lua masa sunt calitatea mâncării, preţul, proximitatea faţă de locul de muncă, posibilitatea plăţii cu carduri de masă şi specificul restaurantului (tip de bucătărie).

În general, preferinţele angajaţilor pentru pauza de prânz cu carduri de masă se îndreaptă către restaurante independente, cu meniuri creative si convenabile, precum şi către restaurante din mall-uri şi din apropierea zonelor de afaceri, în zonele urbane mari.

„Obiceiurile alimentare ale angajaţilor români s-au schimbat semnificativ în ultimii 3-5 ani, pauza de prânz începând să devină o constantă a zilei de muncă, în special în zonele urbane mari. Cardurile de masă, care permit plăţi rapide şi flexibile şi creşterea valorii zilnice a tichetelor de masă la 15,18 lei, faţă de 9,57 lei în urmă cu 3 ani, au susţinut puternic tendinţa angajaţilor de a lua masa de prânz în afara locului de muncă. Angajaţii merg mai des împreună în pauza de prânz, au devenit mult mai atenţi în criteriile de alegere a restaurantului şi sunt foarte receptivi la calitatea ingredientelor, la opţiunile de meniuri speciale, la promoţii, dar şi la design-ul şi atmosfera din restaurantele alese”, adaugă Dana Sîntejudean.

De asemenea, angajaţii îşi îndreaptă din ce în ce mai mult alegerile către restaurante care propun meniuri sănătoase, preocuparea pentru o alimentaţie echilibrată fiind în creştere pentru angajaţi, indiferent de activitate, gen sau generaţie.

Edenred este cea mai mare companie din România emitentă de soluţii de beneficii extrasalariale pentru angajaţi. Edenred emite în România carduri şi tichete de masă, de cadouri, carduri şi vouchere de vacantă, carduri şi tichete culturale, de creşă, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri. Edenred are pe plan local peste 35.000 de companii client, 1,5 milioane de angajaţi utilizatori ai soluţiilor sale de beneficii şi 65.000 de comercianţi parteneri, deserviţi de o echipă de peste 200 de angajaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările